kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijavite se za UNESKO međunarodne književne nagrade

UNESKO raspisuje konkurs za prijave za UNESKO međunarodne književne nagrade. Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta. Pobjednik dobija medalju, diplomu i 20.000 američkih dolara.

 

OBLAST:
Književnost

 

OPIS
UNESKO otvara nominacije za UNESKO međunarodne književne nagrade koje će se dodijeliti istaknutim programima i pojedincima koji promovišu pismenost širom svijeta u okviru teme „Pismenost i višejezičnost“. Vlade, nevladine organizacije i pojedinci iz cijelog svijeta odradili su preko 490 projekata i programa i dobili su priznanja i podršku za odličan rad. Višejezično obrazovanje omogućeje pristup obrazovanju, promovišući ravnopravnost za ljude koji pričaju manjinskim jezicima posebno žene i djeca. Kroz prestižne nagrade UNESKO podržava efektivne prakse za pismenost i podstiče promociju dinamičnih pismenih društava da smanje pismenost kod 750 miliona ljudi. Nominacije će procijeniti nezavisni međunarodni žiri sastavljen od 5 stručnjaka na osnovu kriterijuma za odabir. Na osnovu preporuka međunarodnog žirija generalni direktor UNESKO-a odabraće finaliste za nagrade na Međunarodnom danu pismenosti.

 

USLOVI
Mogu se prijaviti pojedinci, vlade, nevladine organizacije. Svi projekti moraju ispuniti kriterijume da bi bili razmotreni.

 

NAČIN PRIJAVE
Kako biste se prijavili pošaljite svoj CV na mejl literacyprizes@unesco.org

 

ROK ZA PRIJAVU:
16. jun 2019.

Detaljnije na: https://en.unesco.org/themes/literacy/prizes

 

Izvor: https://mladiinfo.me

Back To Top
X