kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijavite se za trening u Sasariju, Italija

NVO „Mladiinfo Montenegro“ raspisuje poziv za trening, koji će se održati u gradu Sasari, u Italiji, od 24. marta do 1. aprila 2020. godine. Trening je jedna od aktivnosti u sklopu projekta SLAM (Structured Learning for Awarness in Media), koji uključuje sedam partnerskih organizacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Bugarske, Italije, Srbije i Turske.

OBLAST
Novinarstvo

OPIS
Cilj treninga je podizanje svijesti i kritičkog mišljenja, kod mladih ljudi, o ulozi masovnih medija kao izazovu i preduslovu za inkluzivnije društvo prema migrantima i izbjeglicama.
Balkan je i dalje najbolji primjer gdje mediji svjesno i čak namjerno koriste govor mržnje u senzacionalističke svrhe i time izazvaju podržavanje tog istog govora mržnje.
Bez obzira na to, postoje mogućnosti da se istraže sličnosti, razlike i potencijalna sinteza među različitim, a ipak povezanim izazovima sa kojima se suočava Zapadni Balkan i Evropa u sklopu međunarodnog napora koji ima za cilj postavljanja temelja bolje medijske pismenosti i kritičkog mišljenja na nivou mladih ljudi pa čak i na nivou cijelog društva, kao sredstva za borbu protiv fenomena govora mržnje i izgradnje bloka pregovora o procesima integracije.
U sklopu SLAM projekta radiće se istraživanje o glavnim izazovima i najboljim praksama u medijskoj pismenosti na polju problema migranata/izbjeglica u Evropi i Zapadnom Balkanu. Takođe, biće razmjena mladih, seminari, socijalne kampanje (online/offline), formiranje novog web sajta, vodiča ne nekoliko jezika i sl.
Učesnicima su pokriveni troškovi hrane, smještaja i obuke, a putni troškovi biće refundirani u iznosu do 270 eura nakon treninga.

USLOVI
Iz jedne partnerske zemlje idu četiri učesnika, od toga svaki mora biti stariji od 18 godina. Učesnici koji budu odabrani, moraju imati sa sobom informacije o medijima, lažnim medijima i lažnim vijestima u Crnoj Gori. Osim toga, potrebno je ponijeti materijale promotivne materijale organizacije, medikamente i osiguranje, originalne e-karte i fakture kao što su vozne karte, avionske i sl, da bi se to posle refundiralo. I na kraju potrebno je ponijeti lap top svoj. Potrebno je osnovno poznavanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE
Da biste se prijavili, potrebno je da pošaljete vaš CV na mejl: kontakt@mladiinfo.me

ROK ZA PRIJAVU
19. februar 2020. godine

Detaljnije: kontakt@mladiinfo.me

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X