kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Prijavite se za takmičenje ”Ideje za akciju”

Svjetska banka i Centar za istraživanje poslovne etike su raspisali poziv za takmičenje ”Ideje za akciju” za sve mlade ljude širom svijeta.

 

OBLAST

Poslovna etika

 

OPIS

”Ideje za akciju” omogućava studentima i mladim profesionalcima širom svijeta da daju doprinos u oblikovanju razvojne agende i da preuzmu aktivnu ulogu u mijenjaju svijeta. Zajednički program Svjetske banke i Centra za istraživanja poslovne etike iz Ciriha – ”Ideje za akciju” predstavlja platformu znanja za povezivanje mladih lidera širom svijeta koji su ambiciozni za budući razvoj našeg svijeta. Oni su domaćini godišnjeg takmičenja tokom koga će mladi iz cijelog svijeta dizajnirati ideje za finansiranje nove razvojne agende Ujedinjenih nacija. Takmičenje djeluje kao katalizator za pokretanje globalnog razgovora sa ciljem većeg dopinosa za razvoj.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani studenti i mladi profesionalci između 18 i 35 godina starosti širom svijeta. U pitanju je timsko takmičenje. Timove treba da čine od dva do šest članova i mogu biti formirani kroz različite škole, institucije, kompanije, države itd.

 

NAČIN PRIJAVE

Ukoliko želite da se prijavite za takmičenje, popunite aplikacioni obrazac na linku: https://ideas4action.org/2020-competition/

 

ROK ZA PRIJAVU

29. februar 2020. godine

 

Detaljnije: https://ideas4action.org/

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X