kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijavite se za studentsko takmičenje u kodiranju

Poziv za kod je takmičenje koje je namijenjeno studentima i koje se odvija na svjetskom nivou. Za one koji se najbolje pokažu su obezbijedjene darežljive nagrade.

OBLAST:

kodiranje

OPIS

U Pozivu za kod – Globalni izazov možete se pridružiti borbi protiv klimatskih promena izgradnjom i primjenom rješenja otvorenog koda u oblaku. Učestvujući, izgradićete kritične vještine za sebe i svoje timove i primijeniti rješenja za pomoć zajednicama širom svijeta.

Zasnovan na principima otvorenog koda, Poziv za kod – Globalni izazov traži od programera i rješavača problema da formiraju timove i razviju rješenja koja se bave specifičnim problemima na jedinstvene, jasno vidljive načine. Najuspješnija rješenja su ona koja imaju najveći uticaj na zajednicu uz najmanji tehnološki otisak. Prošlogodišnja pobjednica Agrolli savršen je primjer sa svojom mobilnom aplikacijom koja pomaže malim farmerima da bolje razumiju šta da sade, na osnovu vremenskih obrazaca i karakteristika usjeva.

 

Nagrade su sljedeće:

  • Dobitnik glavne nagrade – 200.000 USD
  • Prvi i drugi – 25.000 USD
  • Treći i četvrti – 10.000 USD
  • Univerzitetski izazov – Velika nagrada – 10.000 USD
  • Regionalne nagrade – Velika nagrada – 5.000 USD

USLOVI

Timovi koji se takmiče za Univerzitetski izazov moraju osigurati da svi članovi tima budu upisani u akreditovanu visokoškolsku ustanovu.

NAČIN PRIJAVE

Možete se prijaviti putem linka

ROK ZA PRIJAVU:

31.07.2021. godine

Detaljnije na:https://callforcode.org/global-challenge/

mladiinfo.me

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X