kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijavite se za školsko takmičenje ‘’Beamline’’ (BL4S)

CERN i DESY su raspisali poziv za takmičenje srednjoškolaca u kreiranju jedinstvenih ekperimenata.

OBLAST
Fizika, inovativne nauke.

OPIS
Odlične stvari se mogu dogoditi kada se srednje škole uključe u inovativne nauke, a to je upravo okruženje koje CERN želi stvoriti kroz školsko takmičenje ‘’Beamline’’. CERN je prepoznat po otkriću Higsovog bozona koji je izum World Wide Web-a. CERN-ova laboratorija ima još mnogo toga da ponudi. Veliki dio istraživanja i razvoja CERN-a odvija se na takozvanim linijama sa fiksnim ciljevima. Ovi projekti se kreću od ispitivanja misterija antimaterije do ispitivanja novih generacija detektora. Od 2014 do 2018. godine, pobjednici takmičenja izvodili su eksperimente od vrata do vrata kod starijih fizičara i inženjera.

USLOVI
Za takmičenje se mogu prijaviti svi zainteresovani međunarodni srednjoškolci uzrasta od 16 godina i stariji. Mlađi studenti mogu biti dio prijavljenih timova, ali ne mogu biti pozvani u slučaju pobjede u takmičenju. Učesnici moraju pohađati srednju školu prilikom podnošenja prijave.

NAČIN PRIJAVE
Svi zainteresovani skrednjoškolci se mogu prijaviti na takmičenje putem aplikacione forme na linku: https://beamlineforschools.cern/…/apply-now/registration

ROK ZA PRIJAVU:
31.mart 2020. godine

Detaljnije: https://beamlineforschools.cern/

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X