kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijavite se za Eiffel stipendije u Francuskoj

Francusko Ministarstvo za Evropu i spoljne poslove uspostavilo je Ajfel program stipendija za izvrsnost kako bi francuskim visokoškolskim ustanovama omogućilo da privuku vrhunske strane studente da upišu master i doktorske programe u Francuskoj.

OBLAST:Obrazovanje

OPIS

Za master studije, Ajfelova stipendija uključuje mjesečnu naknadu od 1181 eura (dodatak za pomoć pri studiranju od 1.031 evra i mjesečnu stipendiju od 150 eura) i može se dodijeliti u periodu od 12 do 36 mjeseci. Za doktorske studije, Ajfelova stipendija uključuje mjesečnu naknadu od 1.400 eura do 31. decembra 2020. godine, zatim 1.700 eura od 1. januara 2021. godine i dodjeljuje se na najviše 12 mjeseci.Pored toga, program pokriva različite troškove, uključujući međunarodno povratno putovanje, nacionalni i lokalni prevoz, zdravstveno osiguranje i kulturne aktivnosti. Stipendisti također mogu dobiti dodatak za stanovanje, pod određenim uslovima. Ajfelov program stipendija ne pokriva školarinu.

USLOVI

– Ovaj program je rezervisan za kandidate koji nemaju francusko državljanstvo. Kandidati sa dva državljanstva, od kojih je jedno francusko, ne ispunjavaju uslove

– Za master studije, kandidati moraju imati 25 godina ili manje za vrijeme prijave tj. rođeni posle marta 1995. Na nivou doktorata kandidati moraju da imaju najviše 30 godina tokom prijave odnosno rođeni posle marta 1990.

– Prihvataju se samo prijave koje su podnijele francuske obrazovne ustanove. Ove ustanove se obavezuju da upišu stipendiste na smjer za koji su izabrani. Prijave predate na bilo koji drugi način neće se razmatrati. Pored toga, bilo koji kandidat nominovan od više ustanova biće diskvalifikovan

– Stipendije su za studente koji žele da se upišu na master studije, uključujući inženjersku školu i za doktorante

– Prijava neće biti prihvaćena ni za jednog studenta koji se prethodno prijavio, ali je odbijen, čak i ako prijavu podnosi druga ustanova ili iz druge oblasti studija. Studenti koji su već dobili Ajfelovu stipendiju na master nivou ne mogu ponovo da se prijave na master nivou.

– Ustanove mogu nominovati kandidata koji je prethodno dobio Ajfelovu stipendiju na master nivou za stipendiju na doktorskom nivou. Kandidati koji su već jednom dobili Ajfelovu stipendiju tokom doktorata ne mogu je dobiti po drugi put. Nijedna prijava neće biti prihvaćena ni za jednog studenta koji se prethodno prijavio, ali je odbijen, čak i ako prijavu podnosi druga ustanova ili iz druge oblasti studija.

NAČIN PRIJAVE

Prihvataju se samo prijave koje su podnijele francuske obrazovne ustanove. Ove ustanove se obavezuju da upišu stipendiste na smjer za koji su izabrani.

ROK ZA PRIJAVU:8. januar 2021.

Detaljnije:https://www.campusfrance.org/en/eiffel-scholarship-program-of-excellence?fbclid=IwAR3EzbdcMqQp7cAdn5XLndkpJWc2mxkKkAA21LD0dYFs3Dubx5pC8I6bxTo

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/vijesti/stipendije/prijavite-se-za-eiffel-stipendije-u-francuskoj/

Back To Top
X