kalendar

February 23, 2024
  • Zen OS edukacija

skip to Main Content

Konkurišite za CEEPUS nagrade za razmjenu, Češka

Otvorene su prijave za CEEPUS nagrade za razmjenu studenata u Češkoj. Pravo na nagradu imaju studenti CEEPUS-a ili Centralno-evropskog programa razmjene za zemlje članice univerzitetskih studija. Studije će se održavati na hemijskom i tehnološkom univerzitetu u Češkoj.

OBLAST:Više oblasti

OPIS
CEEPUS nudi mrežne pokretnosti i slobodne pokrete. Mrežna mobilnost je mobilnost između univerziteta koji su dio iste CEEPUS mreže. Lista registrovanih CEEPUS mreža nalazi se na zvaničnom sajtu. Freemover prijave su za studente koji bi željeli da se razmjene u zemljama članicama, ali na univerzitetu koji nije u istoj mreži kao njihov matični univerzitet. Prvo se dodjeljuju mrežne stipendije, a zatim se za ljetni semester.

USLOVI
Da bi stekli pravo na prijavu kandidati moraju biti studenti sa CEEPUS mrežnih univerziteta, studenti osnovnih, master i doktorskih studija, trebaju da imaju najmanje završena dva semestra redovnog kursa do trenutka razmjene i moraju biti studenti mrežnih univerziteta (zimski semestar i ljetni semestar) ili freemovers (letnji semestar).Prihvatljivi kandidati također moraju biti državljani Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije i Kosova koji ispunjavaju uslove za program.

NAČIN PRIJAVE

Za više informacija o prijavi posjetite sljedeći link:https://www.vscht.cz/other-exchange/ceepus

ROK ZA PRIJAVU:
31.10.2020. godine

Detaljnije na linku:https://www.vscht.cz/

 

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/konkurisite-za-ceepus-nagrade-za-razmjenu-ceska/

Back To Top
X