kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijavi se na takmičenje i ostvari svoju ZELENU IDEJU

Prijavi svoju zelenu ideju ili biznis na Balkan Green Ideas takmičenje najkasnije do 23.5. 2022. godine i osvoji do $10.000 da relizuješ svoje planove.

Balkan Green Ideas je regionalni program podrške društvenim poduzetnicama i poduzetnicima koji u Bosni i Hercegovini provodi Startup studio uz podršku Rockefeller Brothers Fund. Cilj programa je pružiti finansijsku i mentorsku podršku zelenim idejama i biznisima koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica na održiv način. Tri najbolje ideje iz Bosne i Hercegovine će učestvovati na regionalnom takmičenju Balkan Green Ideas koje će se održati u septembru 2022. godine u Albaniji, u organizaciji Balkan Green Foundation i Rockefeller Brothers Fund. 

Za pet najboljih, predviđene su nagrade od $10.000 i $5.000.

Ne propusti priliku da se prijaviš do 23. maja 2022. godine do ponoći i osvojiš finansijsku i mentorsku podršku za razvoj svoje ideje ili biznisa.

Kakve poslovne ideje ili biznise tražimo?

Tražimo inovativne ideje ili biznise koje se oslanjaju na resurse u zajednici za rješavanje društvenih problema, a da pri tom štite životnu sredinu pridržavajući se principa održivog razvoja. To su poslovne ideje kojima želimo doprinijeti zajednici, a da pri tome ne ugrozimo resurse za buduće generacije. Održivi razvoj je bitan, zato nam je posebno važno da ideja ili biznis doprinesu ostvarenju barem jednog od sljedećih Ciljeva održivog razvoja (SDGs):

Cilj 2. Iskorijeniti glad;

Cilj 7. Osigurati pristup pouzdanoj, održivoj i suvremenoj energiji po pristupačnim cijenama za sve;

Cilj 8. Promovirati uključiv i održiv ekonomski rast, punu zaposlenost i dostojanstven rad za sve;

Cilj 11. Učiniti gradove i naselja uključivim, sigurnim, prilagodljivim i održivim;

Cilj 12. Osigurati održive oblike potrošnje i proizvodnje;

Cilj 13. Poduzeti hitne akcije u borbi protiv klimatskih promjena i njihovih posljedica;

Cilj 15. Zaštititi, uspostaviti i promovirati održivo korištenje kopnenih ekosistema, održivo upravljati šumama, suzbiti dezertifikaciju, zaustaviti degradaciju tla, te spriječiti uništavanje biološke raznolikosti.

 

 

Izvor:  https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/prijavi-se-na-takmicenje-i-ostvari-svoju-zelenu-ideju/

Back To Top
X