kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijavi se na plaćenu praksu u Programu Omladinske banke!

Druži se tri mjeseca u Fondaciji Mozaik uz plaćeni topli obrok i prevoz!

* Biraj želiš li raditi u našoj kancelariji u Sarajevu ili Banjoj Luci.

Sa sigurnošću mogu reći da sam bogatija osoba za sve što sam stekla za ova tri mjeseca. Svaki dan proveden u kancelariji, na terenu, svaki trening i konferencija i sve osobe koje sam upoznala su mi pomogle u razvijanju sebe i vještina koje nisam znala da posjedujem – postala sam osoba sa više samopuzdanja, hrabrija i otvorenija.”
Berina Bicić, bivša internica u Omladinskoj banci

 

Ko se može prijaviti za internship?

Možeš se prijaviti ako imaš 18-35 godina, želiš unaprijediti svoje vještine i steći radno iskustvo. Bitno je da možeš tri mjeseca boraviti i raditi u Sarajevu ili Banjoj Luci i da se raduješ tome što ćeš imati priliku pomoći mladima u realizaciji njihovih društveno-korisnih ideja ili mikrobiznisa.

 

Kakvo je radno vrijeme?

U obje kancelarije se očekuje da radiš 6 h dnevno, s tim da mentori i mentorice uvijek imaju razumijevanja za tvoje privatne obaveze (odlazak do fakulteta i sl.). S kolegama i kolegicama iz kancelarije se dogovaraš oko planiranja i izvršavanja obaveza i jako često ćeš raditi i van kancelarije jer si ti naša online i offline podrška Programu.

Koje su moje obaveze tokom internshipa?

Rad u Omladinskoj banci je vrlo dinamičan i ni jedan dan nije isti! Nekad ćeš imati više administrativnog posla, a nekad dan provesti u komunikaciji s mladim aktivistima i aktivistkinjama. Najzanimljivi su svakako odlasci na teren i treninzi i konferencije za mlade gdje imaš priliku upoznati BiH i mlade iz različitih zajednica.

Koje vještine ću moći steći na ovoj poziciji?

Odgovornost, timski rad, organizacijske vještine, komunikativnost, multitasking, kreativno pisanje, kako raditi monitoring i evaluaciju, koordinaciju, promociju… Mislimo da nema vještine koju poželiš unaprijediti, a da ne možemo pronaći adekvatnu aktivnost za to.

Prijavi se do 13.01. 2020.

* Ako se prijaviš za internship u sarajevskoj kancelariji, nudimo i mogućnost besplatnog smještaja, samo par metara od kancelarije!

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X