kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijave za zimsku školu UNESCO MOST u Mađarskoj

Objavljen je poziv za zimsku školu pod nazivom UNESCO MOST koja će se održati na Institutu za napredne studije u Kesegu u Mađarskoj od 24. do 28. marta 2020. godine. Tema radionice je: „Kome i čemu vjerujemo? Održivost ideala i reevaluacija vrijednosti širom kontinenata”.

 

OBLAST:

Politika, globalizacija

 

OPIS

Sve veća složenost globalne politike ubrzava društvene transformacije širom svijeta. Tenzija između ubrzanih promjena i ustanovljenih vjerovanja i normi među građanima potresa uzajamno i institucionalno povjerenje. Zimska škola će se baviti dilemom da li nadnacionalni entiteti i privremene globalne organizacije mogu da riješavaju navedena pitanja ili je potrebno vratiti se nacionalnim političkim riješenjima. Cilj događaja je da kroz predavanja i prezentacije otvori diskusiju i podstakne učesnike da zajedničkim naporima napišu rad koji će odgovoriti na sljedeća pitanja: šta je državljanstvo i u kakvom je odnosu sa vrijednostima povezanim sa lokalnim i regionalnim identitetima; koje to vrijednosti različite kulture i države dijele, i koje vrijednosti treba očuvati a koje nove treba definisati; kako novi diskurs može biti pokrenut da bi se ponovo uspostavilo uzajamno povjerenje između manjih i većih političkih identiteta; koje alatke za građenje povjerenja mogu da upotrijebe javne i obrazovne ustanove i civilno društvo? Zajednički rad će biti proslijeđen lokalnim vladama, ministarstvima i medijima iz država i nadnacionalih entiteta predstavljenih u okviru događaja. Organizator će obezbijediti pozivno pismo za vizu učesnicima kojima je to potrebno, sve potrebne materijale za zimsku školu, obroke i neke specijalne događaje. Učesnici treba sami da pokriju putne troškove, smještaj, troškove vize i osiguranje, kao i da plate cijenu učešća u iznosu od 100 eura.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti studenti magistarskih i doktorskih studija; mladi istraživači, profesionalci, kreatori politika i društveni preduzetnici koji imaju akademskog ili profesionalnog interesovanja za navedene teme.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili pošaljite mejlove na: iaskwinter2020@iask.hu, i na: dimitar.nikolovski@iask.hu. Uz prijavu je potrebno priložiti popunjen prijavni formular koji se može naći na: https://iask.hu/…/application-form-unesco-iws-2020-x0…, CV i motivaciono pismo.

 

ROK ZA PRIJAVU:

31. januar 2020. godine

Detaljnije: https://iask.hu/…/call-for-applications-2nd-unesco…/.

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X