kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijave za IEEE Innovation Nation 2020 su otvorene!

Koliko puta vam je rečeno da razmišljate “outside the box”? Ova je fraza postala toliko uobičajena, ali nikada nismo naučeni da istinski razumijemo šta to znači. Još gore, mogli biste imati ideju “izvan kutije”, ali to bi možda bila najbeskorisnija ideja poznata čovjeku. Šta biste tada trebali učiniti?

Ukoliko želite naučiti sistematski pristup razvoju inovativnih ideja koje vam mogu pomoći postati inovativni profesionalac i poduzetnik, IEEE Innovation Nation BIH je program za vas. Ovaj četveromjesečni program iza kojeg stoje univerzitet i industrija vas uči razvoju ideja orijentisanih na kupca i predstavlja jedan od najunikatnijih programa poduzetništva za mlade u regiji! Naučite metodologiju Design Thinking-a, razvijajte vještine vašeg poslovnog preduzeća da operacionalizujete svoju ideju i steknete priliku za predstavljanje pred investitorima, sve kao dio jedinstvenog programa!

Prijavite se danas i dobit ćete priliku da:

Pohađate kurs od 10 sedmica o primjeni procesa dizajnerskog razmišljanja i temeljnih poslovnih koncepata potrebnih za razvoj poslovne ideje. Kurs predaju akademski stručnjaci i certificiran je od strane La Trobe univerziteta u Australiji.
Pristupite kolekciji jedinstvenih obrazovnih materijala (video zapisi, bilješke, alati itd.) koji se bave svim aspektima na putu od ideje do inovacije.
Radite sa startup trenerom kako biste primijenili stečeno znanje i razvili vlastitu inovativnu poslovnu ideju. Naši startup treneri su međunarodni stručnjaci specijalizirani za područja tehnologije, inovacije i poslovanja.
Takmičite se za preko 10.000 KM sredstava za pokretanje te ideje.
Cijena kursa je više od 5.000 KM, ali IEEE Innovation Nation, BH Futures Foundation i La Trobe univerzitet nude 50 besplatnih stipendija za motivirane, najaktivnije i najambicioznije mlade ljude u Bosni i Hercegovini. Ovo je jedan od najunikatnijih programa za inovacije i poduzetništvo u Bosni i Hercegovini, a podržava ga međunarodni konzorcij. Jedinstvena prilika za vas!

Program je iniciran od strane Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), najveće svjetske tehničke organizacije koja broji preko 420 hiljada članova širom svijeta, a podržan od strane BH Futures Foundation i La Trobe univerziteta iz Australije.

Više o programu, smjernice, te načinu prijave možete pročitati na sljedećem linku: https://in.ieee.org/bih/. Prijave su otvorene do 31. augusta.

Pratite našu Facebook i Instagram stranicu za najnovnije vijesti, te nam se javite ako imate pitanja.

 

Facebook: facebook.com/ieee.in.bh

Instagram: instagram.com/ieee.in.bh

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X