kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Prijave za ICWA program neakademskog stipendiranja

Institut za savremene svjetske poslove (ICWA) objavljuje poziv za neakademske stipendije namijenjene istraživačima iz svih oblasti za boravak i istraživanje u inostranstvu. Program stipendiranja može trajati najviše dvije godine sa početkom u decembru 2020. godine. Kandidati samostalnu dizajniraju svoje istraživanje prema interesovanju.

 

OBLAST:

Prijetnje miru i bezbjednosti; prava i životi marginalizovanih ljudi i društava; životna sredina, klimatske promjene, održivost i konzervacija; kultura i društvo (književnost, umjetnost, film…); postkonfliktna društva; efekti tehnologije i inovacija na društvo; mladi i aktivizam.

 

OPIS

Kandidati mogu osmisliti sopstveno istraživanje u okviru ponuđenih tema koje će sprovoditi nekoj od zemalja Južne Amerike (prvestveno Venecuela ili Brazil), na Kubi, u Evroaziji (posebno u Rusiji, Ukrajini ili Centralnoj Aziji), Rogu Afrke (Etiopija, Eritreja). Od kandidata se očekuje da provedu cijeli predviđeni period u jednoj zemlji, izuzetak se može napraviti ako se kultura koja je predmet istraživanja rasprostire preko graničnih područja više zemalja. Istraživače će biti u obavezi da objavljuju mjesečne izvještaje i šalju ih partnerskim organizacijama i drugim zainteresovanim stranama. U svim zadacima stipendisti će imati podršku izvršnog direktora koji će im biti mentor, trener i urednik. Cilj programa je učenje o drugim kulturama, tako da kandidati treba da se suzdrže od mijenjanja zatečenih okolnosti i učešća u otvoreno političkim aktivnostima. Iako ne postoje uslovi u pogledu državljanstva, od kandidata se očekuje da imaju jake veze sa američkom kulturom i da svojim učešćem u programu doprinesu obogaćivanju javnog života u SAD-u i razumijevanju drugih kultura. Stipendija pokriva troškove djelimično ili u potpunosti, u zavisnosti od pojedinačnih slučajeva. Postoji mogućnost stipendiranja pratilaca koji su članovi uže porodice kandidata.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji su mlađi od 36 godina, završili su osnovne studije, a trenutno nisu studenti postdiplomskih studija. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili pošaljite pismo interesovanja i CV na: apply@icwa.org

 

ROK ZA PRIJAVU:

15. jun 2020. godine

Detaljnije: https://www.icwa.org/apply/….

 

Izvor: https://mladiinfo.me/

Back To Top
X