kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PREDSTAVNICI AGENCIJE ZEDA NA PREZENTACIJI STUDIJE „POTENCIJAL ZAPADNOG BALKANA ZA PRIVLAČENJE STRANIH INVESTICIJA U POST-KOVID PERIODU“

Dana 13. decembra 2021. predstavnici Agencije ZEDA učestvovali su na prezentaciji studije „Potencijal zapadnog Balkana za privlačenje stranih investicija u post-kovid periodu“ koju su organizovali Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Komorski investicioni forum zapadnog Balkana 6.

Prezentacija studije prikazala je otkrića koja upućuju da unapređenje saradnje između domaćih i stranih preduzeća imaju potencijal da obezbijede pozitivna tehnološka prelivanja i veze dobavljača sa domaćim preduzećima, što bi donijelo višestruku korist lokalnim preduzećima. Pojačavanje regionalne saradnje također je jedan od značajnih faktora naglašenih u studiji.

Nakon prezentacije studije, uslijedila je panel diskusija na temu privlačenja stranih investicija i benefita koji će iz istih proisteći za domaća preduzeća i regionalne lance snabdijevanja.

Back To Top
X