kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

PREDSTAVLJAMO JOŠ JEDNOG STANARA BIZNIS INKUBATORA ZENICA – HM INOX METAL – „ISKUSTVO KOJE SAM STEKAO U INOSTRANSTVU SAM ISKORISTIO DA POKRENEM SVOJ POSAO U BIZNIS INKUBATORU ZENICA“

Biznis inkubator je mehanizam koji ima cilj da podrži otvaranje i razvoj novih preduzeća. Postoji mnogo oblika inkubatora ali svi imaju isti cilj, a ono što je svima zajedničko jeste infrastruktura, usluga i stručna podrška koja se pruža osnivaču preduzeća kako bi što bezbolinije prošao „dječije bolesti“ u poslovanju.

Zenica je jedan od gradova u našoj državi koja je među prvima osnovala ovaj vid podrške početnicima u biznisu i može se pohvaliti zavidnim rezultatima u godinama koje su iza nas.

Ako do sada niste čuli za  Biznis inkubator Zenica mi ćemo vam predstaviti njegovu ličnu kartu:

Godina osnivanja: 2004.

Osnivač: Grad Zenica

Upravitelj: Agencija ZEDA

Broj korisnika: 41 (u ovom trenutku)

Broj radioničkih prostora: 23

Broj kancelarijskih prostora: 21

Ukupan broj preduzeća koja su bili stanari Inkubatora: više od 150

Dužina boravka: max.5 godina

Namjena: Biznis inkubator Zenica će uskoro biti bogatiji za 36 novih kancelarijskih prostora

 

Danas je vrijeme da vam predstavimo još jednu pozitivnu poslovnu priču iz Biznis inkubatora Zenica odnosno da predstavimo razvojni put našeg stanara, Mehmeda Husejnovića (30), osnivača i vlasnika preduzeća „HM INOX METAL“ koje se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija. Ovo preduzeće je svoje prve poslovne korake započelo prije tri mjeseca u Biznis inkubatoru Zenica, a izrada i montaža proizvoda od inoxa i crnog metala njihov su fokus (ograde, kapije, kupaoničke radijatori, roštilji, metalne konstrukcije…).

-„Odlučio sam započeti posao u Biznis inkubatoru Zenica isključivo zbog potrebne za poslovnim  prostorom koji je na dobroj lokaciji, a Biznis inkubator Zenica je savršena lokacija jer smo okruženi preduzećima, blizu smo grada, odlično je za parkiranje, utovar/istovar robe, jednostavno je objasniti potencijalnim klijentima kako doći do nas, a uz to sve imamo veliku pomoć Agencije ZEDA od samog osnivanja pa do razvoja biznisa. Također, želim istaći da je važno i to što od Agencije dobivamo informacije o javnim pozivima, grant sredstvima, sajmovima što je od velike važnosti i za razvijene biznise, a naročito za nas koji smo na samom početku razvoja” -rekao je Mehmed koji je radno iskustvo stekao na istim i sličnim poslovima  u Bosni i Hercegovini ali i Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Sloveniji. Iako na samom početku, ima velike ambicije, ideje, planove i otkrio je da im je cilj što bolji plasman na domaćem tržištu ali i inostranom.

-„Postaćemo prepoznatljivi vrlo brzo jer su naši proizvodi izuzetno kvalitetni, a proširenjem proizvodnje ćemo kreirati priliku i za zapošljavanje novih radnika“ – rekao je Mehmed čije preduzeće možete posjetiti u Biznis inkubtoru Zenica, a pozivamo vas i da posjetite njihov Instagram profil @hm_inox_metal te pogledate neke od proizvoda koje su proizveli i namontirali.

Bila je ovo još jedna pozitivna poslovna priča o biznisima u razvoju i mladim ljudima koji se ne plaše krenuti putem ostvarenja svojih snova. Pozivamo sve vas koji imate kvalitetne ideje i želite započeti svoj biznis, kreirati radno mjesto sebi i drugima, da posjetite Agenciju ZEDA i informišete se o mogućnostima započinjanja poslovanja u Biznis inkubatoru Zenica.

 

 

 

 

Back To Top
X