kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za webinar Otključavanje snage Blockchaina i NFT-ova

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira webinar “Otključavanje snage Blockchaina i NFT-ova”, 22.6.2023. godine od 13.30 do 15.00, putem Zoom-online platforme.

Na webinaru će biti predstavljeni “Blockchain” tehnologija i njen potencijal za transformaciju različitih industrija, primjena “Blockchain”-a u svijetu digitalnih valuta te mogućnosti koje pružaju kriptovalute za poslovanje. Pored toga, pojasnit će se uloga NFT-ova u umjetnosti i kreativnim industrijama, kako koristiti NFT-ove za monetizaciju umjetničkih djela, i tehnički aspekti izgradnje vlastitog NFT-a sa praktičnim primjerima. Razmotrit će se i izazovi s kojima se susreću “Blockchain” i NFT te trendovi i perspektive za budućnost ove tehnologije.

Teme webinara

• Uvod u “Blockchain” tehnologiju
• Primjene “Blockchain”-a u svijetu digitalnih valuta
• Uloga NFT-ova u umjetnosti i kreativnim industrijama
• Kako izgraditi vlastiti NFT
• Izazovi i budućnost Blockchaina i NFT-ova

Webinar će biti interaktivan, s prezentacijama stručnjaka iz oblasti Blockchaina i NFT-ova. Polaznici će imati priliku postavljati pitanja i razmjenjivati ideje s predavačima i ostalim sudionicima webinara.

Predavači na edukaciji su: Nemanja Stojanović, osnivač “Helix Labs Gmbh”, Product Manager, Blockchain strateški savjetnik i Nikola Burić,“Helix Labs Gmbh” partner, Network Weaver & Catalyst, Glocal Matters

Učešće na edukaciji je besplatno.

Prijavu na edukaciju možete izvršiti ispunjavanjem ONLINE PRIJAVNOG OBRASCA najkasnije 20.6.2023. godine do 16.00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na 033/566-201 i 033/566-200.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X