kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Poziv za učešće u izlaganju bh. kompanija na sajmu PROWEIN 2022, Dusseldorf – Njemačka, 27. – 29.03.2022.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine  organizira nastup proizvođača vina iz Bosne i Hercegovine na sajmu PROWEIN 2022, koji bi se, prema najavama organizatora sajma, trebao održati od 27. – 29.03.2022.godine, u Dizeldorfu, Savezna Republika Njemačka.

Prethodno izlaganje kompanija iz Bosne i Hercegovine na navedenom sajmu održano je 2019.godine. Također, prijavljeno izlaganje firmi iz Bosne i Hercegovine (8 kompanija) u 2020.godini, otkazano je zbog pandemije COVID 19, te prolongirano za 2021.godinu. S obzirom na produženje sigurnosnih i epidemioloških mjera vezanih za pandemiju COVID – 19, izlaganje je otkazano i u 2021.godini, uz refundaciju utrošenih sredstava organizatorima nastupa iz Bosne i Hercegovine.

Imajući u vidu gore navedeno, VTK/STK BiH već je obavila razgovore sa organizatorom sajma iz Dizeldorfa, a vezano za izlaganje na PROWEIN 2022, te od istog dobila potvrdan odgovor da će izlaganje na spomenutom sajmu biti organizirano u gore planiranom periodu. S tim u vezi, VTK/STK BiH planira zakupiti prostor od 50 m2 za potrebe predstavljanja i izlaganja bh.kompanija iz oblasti proizvodnje vina. Zakup i opremanje prostora za potrebe promocije bh.vinara na sajmu financira Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, dok  kompanije (izlagači na sajmu) snose  troškove transporta i špedicije eksponata, troškove putovanja, smještaja i dnevnica svojih uposlenika koji ih budu predstavljali na štandu, kao i pribavljanje neophodne dokumentacije vezane uz najnovije mjere uvedene povodom pandemije COVID – 19.

VTK/STK BiH poziva kompanije zainteresirane za izlaganje na PROWEIN 2022,  da popune priloženi Prijavni formular, kao i Ugovor o reguliranju obaveza, te iste dostave na adresu Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 10, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hecegovina.

Rok za dostavu navedenih dokumenata je ponedjeljak, 14.06.2021.godine.

Pored dostave tražene dokumentacije na adresu Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, a radi brže obrade podataka, molimo Vas da iste skenirate i proslijedite i na e-mail: eldina.begovic@komorabih.ba .
Kontakt osobe za dodatne informacije o učešću na sajmu su Eldina Begović, stručna suradnica u BHEPA-i (tel.033 566 232) i Drako Pehar, sekretar Grupacije proizvođača vina BiH (mob.063 054 904).

Poziv

Prijavni formular

Ugovor o reguliranju obaveza

 

Izvor: https://www.komorabih.ba/

Back To Top
X