kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za učešće u globalnom takmičenju informacionih tehnologija

“World Bank Group”, organizacija za finansiranje i pružanje ekspertske pomoći zemljama u razvoju, u saradnji sa CES-om, najvećim i najuticajnijim globalnim takmičenjem u polju informacionih tehnologija, nagrađuje održiva i inovativna rješenja kojima se osnažuju žene u četiri ključne oblasti: platforma, odnosno rješenja koja omogućavaju prisutnost lokalno relevantnih digitalnih platformi od vitalnog interesa za žene; digitalne vještine, tj. rješenja koja podržavaju razvoj digitalnih vještina u žena i djevojčica; sadržaj na mrežama elektronskih komunikacija, odnosno rješenja koja pospješuju prisutnost sadržaja i platformi na mrežama elektronskih komunikacija, a koji su namijenjeni ženskoj populaciji; poboljšanje digitalnog pristupa, odnosno rješenja koja su fokusirana na inovativne poslovne modele koji olakšavaju ženama pristup digitalnim tehnologijama.

 

OBLAST:
Informacione tehnologije

 

OPIS
Kandidati koji pobijede na takmičenju dobijaju nagradu u vidu promocije brenda na forumu CES-a, 2021. godine; uključivanja u zajednički rad sa vladinim i timom World Bank grupacije u cilju nadgradnje rješenja u okviru razvojnih projekata; pristupa ekspertskoj pomoći tehnoloških kompanija i lidera World Bank grupacije; dijeljenja uspješnih priča na međunarodnim forumima, poput CES 2021, regionalnim konferencijama i proljećnim i godišnjim susretima World Bank grupacije.

 

USLOVI
Takmičenje je otvoreno za sve profitne i organizacije od javnog interesa koje su trenutno u procesu pronalaženja rješenja kojima se premošćuje rodna digitalna podjela. Za takmičenje se ne mogu prijaviti individue i vlade, ili UN agencije.

 

NAČIN PRIJAVE

Da bi se prijavili za takmičenje, kandidati su u obavezi da se registruju putem sljedećeg linka: https://www.abstractscorecard.com/cfp/submit/login.asp…

 

ROK ZA PRIJAVU:
15. april 2020. godine

 

Detaljnije na: https://www.ces.tech/Global-Tech…/Solutions-for-Women.aspx

Back To Top
X