kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POZIV ZA UČEŠĆE NA REGIONALNOM DOGAĐAJU -PlayUK 2020/Beograd

British Council poziva osobe koje su aktivne u (indie) games development zajednici da se prijave za učešće na regionalnom događaju PlayUK 2020 koji će se održati u Beogradu.

Događaj će se održati u periodu od 20. do 26. januara 2020.

je jedinstvena prilika da besplatno pohađate radionice i majstorske tečajeve vodećih britanskih indie studija i profesionalaca! Razvijte svoje vještine u narativu, UI / UX dizajnu, umjetnosti, programiranju i mnogim drugim poljima! Saznajte više o najnovijim trendovima igara u Velikoj Britaniji i upoznajte se s kolegama iz regije!

British Council, Nordeus Hub i SGA (Serbian Games Association) pozivaju programere igara, digitalne umjetnike i kreativce iz regije zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore) da se prijave i sudjeluju u PlayUK-u. Ponudit ćemo do pet mjesta za delegate iz svake zemlje. Zauzvrat, tražimo vašu kreativnost, ideje, stručnost i profesionalnu ambiciju da poboljšate atmosferu učenja na našim mrežnim i edukativnim sjednicama. Također ćemo dočekati do 5 delegata iz regije šire Europe i srednje Azije (Turska, Ukrajina, Rusija, Kazahstan, Uzbekistan, Gruzija, Armenija, Azerbejdžan).

Tražimo programere igara, immersive i interaktivne medijske kreativce, tehnološke programere, tvorce filmova, digitalne umjetnike, nove profesionalce i profesionalce željne izgradnje međunarodnih veza s razvojem igara i zajednicom iskustava iz Velike Britanije i zapadnog Balkana.

Registrujte se i provedite kreativnu sedmicu u beogradskom Nordeus Hubu . Organizovat ćemo i pokriti troškove vašeg puta, smještaja i obroka. Zajedno ćemo odvesti vaše projekte na višu razinu!

***

PlayUK je platforma Britanskog vijeća za potporu kreativnosti u digitalnoj umjetnosti, nudi pristup novim vještinama i znanju te stvara i jača interakciju između umjetnosti i tehnologije. Stvarajući veze između umjetničkog i IT sektora te okupljajući profesionalce iz Velike Britanije i zapadnog Balkana, PlayUK se bavi programiranjem, igrama, virtualnom stvarnošću (VR), dopunjenom stvarnošću (AR), animacijom, interaktivnim i narativnim dizajnom.

Više informacija na PlayUK 2020 .

Prijavite se

Back To Top
X