kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POZIV ZA UČEŠĆE NA RADIONICI ZA PISANJE PRIJELOGA PROJEKATA

Obavještavamo Vas da u okviru projekta EU4Business (Podrška iz programa IPA 2016 u sektoru konkurentnosti i inovacija – Akcija “Strategije lokalnog razvoja u Bosni i Hercegovini”, Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH), Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH objavljuje

POZIV ZA UČEŠĆE NA RADIONICI ZA PISANJE PRIJELOGA PROJEKATA

Radionica je namijenjena mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) koja se bave metaloprerađivačkom i drvoprerađivačkom djelatnošću. MMSP registrovana u sektorima plastike, elektroindustrije i IKT sektoru su također prihvatljivi ukoliko implementiraju projekte u metaloprerađivačkoj i mašinskoj industriji.

Svrha radionice je da se poboljša kvalitet projektnih prijedloga u okviru Poziva za dostavljanje prijedloga projekata namijenjenog jačanju inovativnih kapaciteta MMSP u izvozno orijentisanim sektorima koji je objavljen 28.11.2019. godine (rok za apliciranje je 03.02.2020.), a samim tim i konkurentnost MSMP iz metaloprerađivačkog i drvoprerađivačkog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.

Radionice će biti održane u skladu sa sljedećim rasporedom:

Sarajevo, 13.01.2020.
Zenica, 14.01.2020.
Banja Luka, 16.01.2020.
Prijedor, 17.01.2020.
Teslić, 17.01.2020.
Brčko, 21.01.2020.
Mostar, 21.01.2020.

 

Rok za prijavu je 09.01.2020. godine. Prijave se primaju isključivo putem e-maila: eu4business@giz.de. Svaka prijava, pored informacije o kompaniji, mora sadržavati i informaciju o lokaciji za koju se registrujete. Također napominjemo da, uslijed velikog interesovanje, ispred jednog MMSP-a, radionici mogu prisustvovati samo dva učesnika. Tačna lokacija i dnevni red radionice bit će pravovremeno dostavljeni prijavljenim učesnicima.

Prijavom na ovu radionicu potvrđujete da ste svjesni da učešćem na istoj NE DOBIJATE nikakav preferencijalni tretman prilikom evaluacije i ugovaranja projekata u okviru EU4Business projekta, već samo priliku da ojačate svoje kapacitete za apliciranje na evropske fondove. Organizator zadržava pravo da, na osnovu prijava, koriguje lokacije.

EU4Business jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Za ovu svrhu namijenjeno je ukupno 10 miliona eura bespovratnih sredstava. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Za više informacija o EU4Business projektu, posjetite web stranicu www.eu4business.ba

Back To Top
X