kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za učešće na poslovnom forumu Italija – Bosna i Hercegovina, 26.11.2019. godine u Đenovi

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska Komora Bosne i Hercegovine Vas obavještava da Ambasada BiH u Rimu, u saradnji sa Privrednom komorom Grada Đenove, Agencijom za promociju, Upravom grada i Predsjedništvom regije Ligurija organizira Poslovni forum Republika Italija-Bosna i Hercegovina koji će se održati 26.11.2019. godine u prostorijama Privredne komore Đenove.

Preliminarnim programom su predviđena obraćanja predsjednika regije Ligurija, g. Totti Giovannija, ambasadora BiH u R. Italiji, g. Matanović Slavka, ambasadora R. Italije u BiH, g. Minasi Nicole, te počasnog konzula u BiH, g. Marinoni Rinalda. Nakon pozdravnih obraćanja predviđeno je održavanje B2B susreta privrednika između dvije zemlje.

Budući da se poslovni forum bazira na sljedećim privrednim sektorima: energetika, prehrambena industrija, poljoprivreda, turizam i IKT-industrija, pozivamo zainteresirane kompanije iz navedenih oblasti koje imaju interesa za razmjenom iskustava i korisnih informacija, te za uspostavljanjem direktnih kontakata sa italijanskim partnerima, u cilju produbljivanja i jačanja ekonomske saradnje dvije zemlje, da se prijave za učešće na ovom forumu.

Također, Vas pozivamo da, ukoliko imate prijedloge projekata za zajedničke investicije koje biste željeli predstaviti italijanskim partnerima, kratak sažetak istih dostavite uz prijavu učešća.

Zvanični jezici Poslovnog foruma su engleski i italijanski. Troškove dolaska i smještaja snose učesnici u vlastitoj režiji.

Ukoliko želite učestvovati na gore navedenom događaju, molimo Vas da popunjenu prijavu u prilogu dostavite na e-mail: nejira.softic@komorabih.ba najkasnije do 01.11.2019. godine.

Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji.

 

Program

Prijava

 

Izvor: http://www.komorabih.ba/

Back To Top
X