kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za učešće na konferenciji “Zelena tranzicija privrede Bosne i Hercegovine – izazovi i očekivanja”, 31.03.2022.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas poziva da učestvujete na konferenciji „Zelena tranzicija privrede Bosne i Hercegovine – izazovi i očekivanja“, koja će se održati u četvrtak, 31.03.2022. u konferencijskoj dvorani hotela Hills (adresa: Butmirska cesta, Ilidža – 71 000 Sarajevo).

Veliki energetski izazovi i oporezivanje proizvodnje CO2, tranzicija sa linearne na cirkularnu ekonomiju, neiskorištenost otpada sa energetskom vrijednošću, te problem prometnih standarda na unutarnjem tržištu pitanja su sa kojima će se Bosna i Hercegovina intenzivno suočavati u narednom periodu. Također, u trenutnim turbulentnim, globalnim okolnostima posljedice na tržište energenata su već vidljive i štetne zbog čega ova tema još više dobija na značaju.

Konferencija će biti mjesto susreta svih zainteresovanih strana, privrednika sa jedne i predstavnika vlasti sa druge strane, a teme o kojima će se govoriti imaju za cilj zaključke koji će biti temelj za djelovanje svih nivoa vlasti.

Molimo Vas da se prijavite najkasnije do petka, 25.03.2022. na e-mail: adela.terek@komorabih.ba; putem telefona 033/566-182 ili putem linka: https://forms.gle/8Q2QEnU5zmFXCjR2A.

Program konferencije, mart 2022

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X