kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za učešće na konferenciji “Digitalna transformacija za održivu ekonomiju“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da će se SDG Poslovna sedmica u Bosni i Hercegovini 2020 održati u periodu od 5. do 9. oktobra 2020. godine kao dio projekta „Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja i angažiranje privatnog sektora“ koji finansira Vlada Švedske, a provodi UNDP.

SDG Poslovna sedmica uključuje nekoliko događaja koje imaju za cilj dalju promociju održivih poslovnih modela i podizanja svijesti o ključnoj ulozi koju biznisi imaju u ostvarivanju obećanja održivog i inkluzivnog razvoja.

Prva Konferencija, u okviru Poslovne sedmice, pod nazivom “Digitalna transformacija za održivu ekonomiju” će se održati online 05. oktobra 2020. godine u terminu od 14:00 do 17.00 sati.

Cilj ove konferencije je poticanje rasprave o potencijalu digitalne transformacije u poslovanju, pregled relevantnih okvira i događanja na razini EU, pružanje primjera dobrih poslovnih praksi, kao i podrške koju pružaju privredne komore i druge organizacije u procesu digitalne transformacije. Također se nadamo da će konferencija otvoriti raspravu i pokazati puteve za stvaranje povoljnog političkog okruženja, kao i druge mehanizme potpore za usmjeravanje poslovanja u Bosni i Hercegovini prema digitalnoj ekonomiji.

Događaj će biti organiziran na Zoom-platformi, uz simultano prevođenje na engleski i službene jezike u Bosni i Hercegovini.

Više detalja o konferenciji i panelima možete pronaći u prilogu.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće za bilo koji događaj u sklopu SDG Poslovne sedmice, molimo da izvršite prijavu na namjenskoj web stranici.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Kontakt osobe za dodatne informacije su:

UNDP – g. Emir Adžović (E-mail: emir.adzovic@undp.org, telefon: +387 33 293 497) i

VTK/STK BiH – g. Enes Ališković (E-amil: enes.aliskovic@komorabih.ba , telefon: +387 33 566 230)

Sažetak-PROGRAM

Back To Top
X