kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONFERENCIJI – CYBER PRIJETNJE I ZAŠTITA U PROCESU DIGITALIZACIJE POSLOVANJA ZA MSP

Pozivamo Vas na jednodnevnu konferenciju “Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP” koju organizuje Agencija ZEDA u saradnji s preduzećem IMTEC. Konferencija će biti održana u hotelu “Zenica” Zenica (Kamberovića čikma bb) 05. decembra 2019. godine s početkom u 10:30 sati.
S obzirom na značajnu ulogu koju MSP imaju u ukupnoj ekonomsko-socijalnoj slici Bosne i Hercegovine, potrebno je posebnu pažnju usmjeriti na korištenje svih dostupnih potencijala u smislu daljnjeg jačanja MSP i njihove pozicije na globalnom tržištu. Jedan od takvih potencijala je korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija i na njima baziranih alata.
U namjeri da pomognemo pravnim licima da se zaštite od cyber napada, organizujemo ovu konferenciju koja ima za cilj upoznati MSP sa Digitalnom transformacijom i opasnosti koje donosi sa sobom. Na konfereciji će se preduzeća također upoznati i sa sljedećim temama: Kako se zaštititi: Hardware-ska (fizička) zaštita i Kako se zaštititi: Software-ska (programska) zaštita Digitalne tehnologije su sve prisutne, promovišu veću uključenost u širu ekonomiju, povećavaju efikasnost dopunjavanjem drugim proizvodnim faktorima i podstiču inovacije dramatičnim smanjenjem troškova.
Nažalost, svakodnevno smo svjedoci cyber sigurnosnih incidenata na pojedince, velika i mala preduzeća koji mogu biti poražavajući. Jednostavnim mjerama, koje ako se razumiju i provedu, mogu se značajno izbjeći ili umanjiti najčešći udari na cyber sigurnost.
Razumijemo da vlasnici i uposlenici malih preduzeća ne mogu izdvojiti puno vremena na razumijevanje složenosti interneta ili uspostavljanje složenih reakcija na potencijalne rizike. U isto vrijeme, znamo da će cyber sigurnost poduprijeti ekonomski prosperitet preduzeća i omogućiti malim preduzećima rast, inovacije i pronalaženje novih načina stvaranja vrijednosti za svoje kupce.
Ovo je tema koja se tiče svih nas i ovo je odlična prilika da dobijete korisne informacije od stručnjaka.
Molimo Vas da dolazak potvrdite najkasnije do 03. decembra putem e-maila: sanel@zeda.ba ili jasmin.popaja@imtec.ba

Agenda

Back To Top
X