kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za učešće na edukaciji Škola ekonomske diplomatije – Modul 2

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH) u suradnji s Agencijom za državnu službu BiH (ADS BiH), Predstavništvom fondacije Konrad Adenauer u BiH (KAS) i nadležnim ministarstvima i institucijama na državnom nivou, organizira novi, treći po redu ciklus edukativnog projekta „Škola ekonomske diplomatije“. Ovim putem Vas pozivamo na Modul 2, koji će se održati 06. i 07. septembra 2022. godine u prostorijama VTK BiH (ulica Branislava Đurđeva 10, Sarajevo). Program Modula 2 možete pronaći ovdje. Za prisustvo Modulu 2 nije obavezno prethodno prisustvo Modulu 1 (održan 01. i 02.02.2022.), tj. svi moduli se mogu pohađati neovisno od drugih.

Ovaj program edukacije se realizira uz saglasnost ADS BiH, koja je izvršila certificiranje VTK/STK BiH kao izvođača obuke za navedenu temu. Prvi ciklus škole uspješno je realiziran u 2016. i 2017. godini u Sarajevu, a drugi ciklus 2018. i 2019. godine u Banja Luci. Napredni modul „Škole ekonomske diplomatije“ održan je u decembru 2020. godine u online formatu. Ovu edukaciju je do sada pohađalo preko 500 polaznika, predstavnika bh. poslovne zajednice i državnih službenika. Nastavni plan i program škole čine ukupno 4 modula, pri čemu svaki modul traje 2 dana (ukupno 8 dana predavanja).

Cilj obuke je pružiti konkretne informacije i neophodna znanja državnim službenicima koji se bave ekonomskom diplomatijom i predstavnicima preduzeća iz BiH, kako bi što kvalitetnije obavljali svoj posao, a samim time dali doprinos unapređenju međunarodne ekonomske saradnje.

Učešće na edukaciji je besplatno za učesnike koji blagovremeno popune online prijavni obrazac , najkasnije do petka, 02.09.2022. godine. Broj polaznika na edukaciji je ograničen kapacitetom sale zbog čega se preporučuje blagovremena prijava učešća.

Više informacija u vezi sa ovom edukacijom možete dobiti pozivom na broj telefona 033/566-204 ili upitom na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba.

Poziv

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X