kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POZIV ZA UČEŠĆE NA DVADESETOJ KREATIVNOJ RADIONICI – SCRAPBOOKING/BUDI KREATIVAN I TI!

U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i ti“, Agencija ZEDA organizuje novu kreativnu radionicu i nastavlja ciklus kreativnih radionica koje je započela još u aprilu. Ovaj put, radi se o radionici „Scrapbooking“ na kojojoj će učesnici uz pomoć edukatorice naučiti praviti jedinstvene rokovnike, spomenare, slike i bilježnice ukrašene na vrlo specifičan način.
Scrapbooking je najstarija hobby tehnika kojom se sa ostacima papira, čipke, citatima (sve čime raspolažete i u zavisnosti od tematike i namjene) mogu ukrasiti i napraviti fotoalbumi, čestitke, rokovnici, spomenari i slike. U ovoj tehnici imamo mogućnost kombinovanja različitih tehnika o kojima ćete više naučiti na radionici.

Mentor na ovoj radionici bit će gđa. Ljiljana Keško koja se bavi i crtanjem na aluminijskoj foliji, slika uljem na platnu, bavi se restauracijom namještaja, oslikavanjem kišobrana OSP tehnikom, te dekupažom. Ona je jedna od onih za koje vrijedi izraz – „šta mašta može osmisliti, to ruke mogu napraviti!“. 👏👏👏

 

Datum: 04.12.2019.
Vrijeme: 11:00 do 13:30
Ciljna grupa: od 15 do 50 godina starosti

Radionica je odlična prilika da je iskoriste vaspitači (iz obdaništa), te učitelji koji će naučeno moći prenijeti djeci i kolegama.

Rok za prijave je: 03.12.2019. ili do popune mjesta.

Pozivamo sve one koji žele naučiti nešto novo, neobično i kreativno, da se prijave za učešće na kreativnoj radionici „SCRAPBOOKING“. Učesnicima će ovo biti prilika da ukoliko žele naučeno pretvore u hobi, a ZEDA svakog ponedjeljka objavljuje priče o ljudima koji su upravo hobi pretvorili u pravi posao. Ko ima maštu, volju, ideju i podlogu kao što su kreativne radionice koje organizuje ZEDA, ima priliku koju može iskoristiti. Danas hobi, sutra posao. Mogu drugi, zašto ne možeš ti?!

Ovaj projekat finansiraju Agencija ZEDA, Grad Zenica i FMRPO.
Učešće je besplatno, ali je potrebna prijava.

Kontakt osoba u Agenciji ZEDA je Ajna Dedić. Prijave isključivo na 032 449 – 412, radnim danima u vremenu od 07:30 do 16:00.

Kreirajmo zajedno! Danas hobi, sutra posao!

Back To Top
X