kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za učešće na događaju „Open4Business. Made in Western Balkans. Supported by EU“

Glavna uprava za susjedsku politiku i pregovore o proširenju (DG NEAR) u saradnji sa Komorskim investicionim forumom Zapadnog Balkana (WB6 CIF) i Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine Vas poziva da učestvujete na regionalnom B2B i B2F događaju pod nazivom”Open4Business. Made in Western Balkans. Supported by EU”, koji će se održati u hibridnom formatu u prijepodnevnim satima u Makedoniji (Skoplje), sa online prenosom u komorama u glavnim gradovima Zapadnog Balkana. Sve zainteresovane bh. kompanije moći će pratiti prenos događaja iz Skoplja u prostorijama Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Ul. Branislava Đurđeva 10 u Sarajevu.

Nakon prvog dijela, uživo u svakoj komori će biti održani sastanci kompanija sa finansijskim institucijama iz te zemlje, a za bh. kompanije, to će biti organizovano u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Učešće na događaju je besplatno, uz obaveznu registraciju na platformi https://open4business-made-in-western-balkans.b2match.io/najkasnije do 4.10.2023. godine. Platforma nudi mogućnost pregleda svih prijavljenih finansijskih institucija i zakazivanja sastanaka.

Sastanci u Komori će biti održani isključivo u skladu sa terminima dogovorenim na platformi.

Događaj “Open4Business. Made in Western Balkans. Supported by EU” će se fokusirati na predstavljanje mogućnosti finansiranja za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP), pokrivajući oblasti kao što su zelene investicije i tehnologije, mikrofinansiranje, energetska efikasnost (EE) i projekti obnovljive energije (RE), održiva poljoprivreda, cirkularna ekonomija , eko-turizam, preduzeća vođena ženama i mladima itd. Finansiranje će biti dostupno u obliku zajmova, kapitala, podsticaja za investicije i tehničke pomoći.

Detaljne informacije o događaju možete naći u Pozivnom pismu i Programu

Kontakt osobe za dodatne informacije:

Anđela Rajič andela.rajic@komorabih.ba 036 333 651 i

Danijela Kovač danijela.kovac@komorabih.ba 033 566 267

 

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X