kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za specijalizovanu obuku: CBAM za cement – klјučna pitanja, zahtjevi, obaveze

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije i uz podršku Evropske unije i Vlade SR Njemačke kroz projekat Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery organizuje:

Jednodnevnu specijalizovanu obuku:

Priprema industrije u vezi primjene Uredbe o prekograničnom prilagođavanju cijene uglјenika: „CBAM za cement – klјučna pitanja, zahtjevi, obaveze“

Kompanije iz Bosne i Hercegovine koje izvoze svoje proizvode na tržište EU imaju obavezu mjerenja, izračunavanja i izvještavanja o ugađenim emisijama GHG (gasova staklene bašte) u svoje proizvode. Prvi tromjesečni izveštaj, koji pokriva kvartal koji se završava 31. decembra 2023., podnosi se najkasnije do 31. januara 2024. godine.

Obzirom da se približava navedeni datum za podnošenje prvog tromjesečnog izvještaja, svima nam je važno da se izvoznici na vrijeme informišu o svim obavezama i rokovima, kako se ne bi suočili sa problemima prilikom izvoza svoje robe. Iz navedenih razloga, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Privrednom Komorom Srbije i uz podršku Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (Njemačkog društva za međunarodnu saradnjuorganizuje specijalizovanu obuku namijenjenu industrijskim liderima, stručnjacima iz pomenutih oblasti, kao i drugim zainteresovanim stranama koje žele da steknu dublje razumijevanje o novoj Uredbi o prekograničnom prilagođavanju cijene ugljenika (CBAM) i njenom uticaju na industriju.

Ljubazno Vas pozivamo da aktivno učestvujete na jednodnevnoj specijalizovanoj obuci: ”Priprema industrije u vezi primjene Uredbe o prekograničnom prilagođavanju cijene uglјenika: „CBAM za cement – klјučna pitanja, zahtjevi, obaveze“ koja će biti organizovana u prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (velika sala), ulica Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevo, 27.11.2023. godine, sa početkom u 11.00 časova.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite najkasnije do 24. novembra 2023. godine, putem e-maila: jovana.djuric@komorabih.ba.

Pozivno pismo i Agenda 

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X