kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za seminar “Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte”

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju u saradnji sa Institutom za intelektualno vlasništvo Bosne i Hecegovine organizira seminar na temu “Intelektualno vlasništvo za privredne subjekte” koji se održava 27.02.2019. godine sa početkom u 11:00 u prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Intelektualno vlasništvo je „neopipljiva“ imovina, ali vrlo često najvrijednija imovina kompanije koju je potrebno kontinuirano unaprijeđivati, ali i zakonski zaštititi od potencijalnih zloupotreba. Imajući u vidu značaj intelektualnog vlasništva u današnjem poslovnom okruženju kao i potrebu podizanja svijesti o potrebi zaštite istog, seminar će se fokusirati na četiri tematske cjeline, odnosno patente, žigove, industrijski dizajn i geografske oznake.

Učesnici obuke će imati priliku da učestvuju u diskusiji sa ekspertima u predmetnim oblastima, kako bi unaprijedili svoja znanja i vještine u području intelektualnog vlasništva.

Seminar je namjenjen privrednim subjektima, organizacijama za podršku biznisu kao i onima koji su profesionalno zainteresirani za ovu problematiku.

Učešće na seminaru je besplatno.

Molimo zainteresovane da svoje prijave dostave do 25.02.2019. godine do 16:00 na email adresu: edukacija@komorabih.ba.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

 

Poziv
Program
Prijavni obrazac

 

 

Izvor: http://komorabih.ba

Back To Top
X