kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Poziv za seminar EU fondovi za privredu–EIC Accelerator

VTK/STK BiH organizira webinar ,,EU fondovi za privredu–EIC Accelerator” koji će biti održan putem Zoom online platforme 20.10.2022. godine.

Polaznici webinara će imati priliku da se upoznaju sa svim najavljenim i otvorenim pozivima relevantnim za privredu za period 2022.-2023. godinei različitim načinima tj. “mapama puta”, korak po korak, kako da učestvuju u EU programima. Webinar pokriva cijeli proces, od osmišljavanja projektne ideje, pronalaženja partnera, ulaska u konzorcije, do najvažnijih faktora za uspjeh tokom pisanja prijedloga projekta.

Učesnici će imati priliku da nauče kako da naprave svoje “Partners Profile”-partnerske profile, kako bi uspješno predstavili svoje organizacije liderima konzorcija i pronašli partnere za velike Horizon Europe konkurse. Osim uključivanja u konzorcije, detaljno će biti predstavljeni koraci za pripremu projekta za “EIC Accelerator” koji je primarno namijenjen inovativnim malim i srednjim preduzećima, mada i velika preduzeća mogu da učestvuju. EIC Accelerator je jedini konkurs EU za koji pojedinačno preduzeća mogu sama da se prijave bez konzorcija ili partnera i traže do 2,5 miliona eura granta (bespovratnih sredstava) i do 15 miliona eura investicija.

Webinar je namijenjen privredi, velikim, srednjim i malim preduzećima, te javnim kompanijama, organizacijama za podršku biznisu, agencijama za podršku inovativnosti, udruženjima poduzetnika, predstavnicima akademske zajednice kao i svima onima koji žele saznati kako na najbolji način iskoristiti mogućnosti finansiranja iz Horizon Europe i drugih programa Evropske unije. Više informacija o webinaru možete pronaći u pozivu.

Kotizacija za učešće na webinaru iznosi 150,00 KM+PDV, a za dva i više polaznika iz iste organizacije odobrava se popust od 10%. U cijenu su uključena stručna predavanja, prezentacije s webinara i certifikat o učešću. Molimo Vas da se, ukoliko ste zainteresirani za učešće na webinaru, prijavite popunjavanjem ONLINE PRIJAVNOG OBRASCA najkasnije do 17.10.2022. godine do 12.00. Nakon izvršene prijave, neophodne informacije za uplatu kotizacije će biti dostavljene svim prijavljenim učesnicima. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X