kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za radionicu „Pravila o porijeklu robe“, 13.07.2021.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i EU4TRADE projekat pozivaju na radionicu „Pravila o porijeklu robe“ koja će biti održana u utorak, 13.07.2021. godine u prostorijama Komore, Branislava Đurđeva 10,  Sarajevo.

Radionica ima za cilj istaknuti važnost koncepta porijekla robe sa fokusom na Mediteransku konvenciju o porijeklu robe i posebnim osvrtom na sporazume koje je BiH potpisala sa EU, EFTA-om, CEFTA-om kao i drugim relevantnim stranama. Nova tranzicijska pravila o porijeklu robe kreiraju potencijal za povećanje ekonomske diverzifikacije na prostoru Zapadnog Balkana kao i postizanje konkurentne proizvodnje te finansijske koristi od odgovarajućih carinskih ustupaka ponuđenih sporazumima o slobodnoj trgovini.

Učešće na radionici je besplatno.

Prijavu na radionicu možete izvršiti ispunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 09.07.2021. godine do 16:00 sati.

Napominjemo da je broj učesnika ograničen na 20 u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama, te se od učesnika očekuje da poštuju iste za vrijeme trajanja radionice. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefone: 033/566-201 i 033/566-200.

Više informacija možete naći u prilogu.

Poziv

 

Izvor: https://www.komorabih.ba/

Back To Top
X