kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za prijave na Stand Up Seminar

# Imaš između 14 i 18 godina?
# Nezadovoljan/a si odnosom društva prema tebi kao mladoj osobi?
# Dosta ti je tapkanja u mjestu i šuplje priče?
# Htio/la bi naučiti kako uraditi nešto cool i društveno korisno?
# Potrebna ti je finansijska podrška za implementaciju tvoje volonterske akcije?

Ako si se pronašao/la u rečenicama iznad, Fondacija Schüler Helfen Leben ima pravu priču za tebe!

Ovo je idelana prilika za tvoje prve korake ka tome da postaneš društveno angažovan/a!
Zato se prijavi na ovogodišnje  Stand Up Seminare.

Ovaj seminar namijenjen je isključivo mladima koji imaju između 14 i 18 godina i nemaju iskustva u omladinskom aktivizmu. Sadržaj seminara će ti ponuditi odgovor na pitanje “Zašto bi se trebao/la društveno angažirati i kako to učiniti?”.

Kroz interaktivne radionice steći ćeš osnovna znanja iz oblasti građanskog angažmana u Bosni i Hercegovini, upoznati se sa značenjem volonterizma i dobiti praktične savjete kako i gdje se možeš uključiti, ako želiš raditi nešto za dobrobit mladih u tvojoj sredini. Pored teoretskog znanja, imat ćete priliku da dobijete i finansijsku podršku za implementaciju volonterske akcije u svojoj zajednici kako bi stekli svoje prvo volontersko iskustvo!

Učešće na seminaru je besplatno, a specifična situacija je otvorila vrata kombinaciju online i učenja uživo.

I FAZA – Online seminar na SHL Moodle platformi
Učesnici će imati priliku kroz razne interaktivne materijale i druženja proširiti svoja znanje o temi seminara. Ovaj dio seminara održava se u periodu od 18.03.-21.03.2022. godine.

II FAZA – Seminar koji će biti organizovan u SHL kući
Na ovaj dio seminara bit će pozvani učesnici koji su uspješno završili prvu fazu seminara a čije ideje je komisija ocijenila kao najprespektivnije. Na ovom trodnevnom seminaru u SHL trening centru u Sarajevu učesnici će imati priliku detaljno razraditi svoju ideju za volontersku akciju, te napisati plan za implementaciju volonterske akcije. Ovaj seminar se održava se u SHL trening centru – SHL kuća u periodu od 08.-10.04.2022. godine.

III FAZA – Volonterska akcija u tvom gradu
Nakon uspješnog kompletiranja prve dvije faze seminara, učesnici će biti osposobljeni da implementiraju volonterske akcije u svojim gradovima. SHL će učesnicima obezbjediti finansijsku i mentorsku podršku za implementaciju volonterskih akcija.

Ako ovo čitaš i razmišljaš da se prijaviš, a već si društveno aktivan/a, slobodno produži dalje do prijaveza Move On Seminar, a ovaj poziv obvezno proslijedi prijateljima/cama koji/e nisu nikad bili/e na nekom seminaru.

Poziv za prijave na seminar otvoren je do ponedjeljka 14.03.2022. do 12.00h.
Prijavnicu za Stand Up Seminar možeš popuniti ovdje.

Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail seminari@shl.ba, u inbox na fan page-u Fondacije ili nas pozvati na broj 033/550-660. Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila najkasnije u toku istog dana.

Back To Top
X