kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine zaprimila je obavijest od Ambasade Republike Turske u Sarajevu o sajmovima i Bayer Mission Programima koji će se održati u periodu  oktobar-novembar 2023. godine u Republici Turskoj.

U navedenom periodu održat će se:

  1. Sajam poliuretanske industrije Putech Eurasia,
  2. Sajam prozora i vrata EURASIA,
  3. Sajam obuće i prateće industrije AYSAF
  4. Saajam plastenika, poljoprivrednih tehnologija i opreme za stočarstvo-Growtech 2023
  5. Saaam industrije plastike Plast Eurasia Istanbul i
  6. Bileteralni susreti privrednika Match2Industry.

U okviru Buyer Mission Programa biće održani B2B bilateralni susreti s turskim privrednicima i posjeta sajmovima. Učesnicima (po jedan predstavnik iz kompanije) Programa biće plaćeni troškovi smještaja s doručkom. Također, učesnici Programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski), te moraju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini. Informacije o datumu održavanja svakog sajma i Bayer Mission Programa, kao i datume za dostavu aplikacionih formulara, zainteresirani mogu pogledati ovdje.

Zainteresirane kompanije aplikacione formulare trebaju dostaviti Uredu savjetnika za trgovinu najkasnije do datuma koji su navedeni u tabeli u prilogu na broj faksa 033/208-562, ili putem e-maila saraybosna@ticaret.gov.tr , nakon čega će biti kontaktirane kompanije koje budu izabrane za učešće u Programu.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X