kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine zaprimila je obavijest od Ambasade Republike Turske u Sarajevu o sajmovima i Bayer Mission Programima koji će se održati u periodu septembar – oktobar 2023. godine u Republici Turskoj.

U navedenom periodu održat će se:

 1. Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda i tehnologija- World Food Istanbul,
 2. Međunarodni sajam inustrijskog oglašavanja i tehnologija digitalne štampe- Singn Istanbul,
 3. Međunarodni sajam kozmetike, ljepote frizera, proizvoda za kućnu njegu, privatnih robnih marki ambalaže i sirovina- Beauty Istanbul,
 4. Međunarodni sajam podindustrije namještaja i drvnih tehnologija- Intermob,
 5. Sajam traktora, poljoprivrednih mašina opreme i tehnologije-Growmach,
 6. Sajam alatnih mašina, mašina za obradu limova, držača, alata za rezanje, mjernih sistema kontrole kvaliteta CAD/CAM, PLM softvera i proizvodih tehnologija- MAKTEK Konya,
 7. Međunarodni sajam industrije ambalaže- Eurasia Packaging,
 8. Međunarodni sajam pomorstva- Expomaritt Exposhipping,
 9. Međunarodni specijalizovani sajam aluminijumskih tehnologija, mašina i proizvoda- ALUEXPO,
 10. Međunarodni sajam za obradu drveta, apalata za rezanje i ručnih alata – Wood Tech i
 11. Međunarodni sajam poljoprivredne opreme hrane i stoke.

U okviru Buyer Mission Programa biće održani B2B bilateralni susreti s turskim privrednicima i posjeta sajmovima. Učesnicima (po jedan predstavnik iz kompanije) Programa biće plaćeni troškovi smještaja s doručkom. Također, učesnici Programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski), te moraju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini. Informacije o datumu održavanja svakog sajma i Bayer Mission Programa, kao i datume za dostavu aplikacionih formulara, zainteresovani mogu pogledati ovdje.

Zainteresovane kompanije aplikacione formulare trebaju dostaviti Uredu savjetnika za trgovinu najkasnije do datuma koji su navedeni u tabeli u prilogu na broj faksa 033/208-562, ili putem e-maila saraybosna@ticaret.gov.tr , nakon čega će biti kontaktirane kompanije koje budu izabrane za učešće u Programu.

 

 

Preuzeto: https://komorabih.ba/

Back To Top
X