kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za poslovnu posjetu sajmovima u Turskoj

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine zaprimila je obavijest od Ambasade Republike Turske u Sarajevu o sajmovima i Bayer Mission Programima koji će se održati u periodu mart- juli 2023. godine u Republici Turskoj.

U navedenom periodu održat će se:
1. Sajam brodova, brodske i pomorske opreme- Marine Saloon Trade,
2. Međunarodni sajam solarne energije i tehnologija- Solarex,
3. Motobike Istanbul 2023,
4. Sajam obuće i prateće industrije- AYSAF,
5. Sajam i konferencija tehnologija čiste energije- WENERGY,
6. Sajam tehnologija okoliša i reciklaže- WE- CYCLE
7. Euroazijski sajam hardvera- Hardwer Eurasia 2023,
8. Sajam lova, lovačkog oružja i sportova na otvorenom,
9. Sajam stomatološke opreme i materijala- IDEX 2023,
10. Specijalizovani sajam kozmetike, proizvoda za njegu doma i opreme i
11. Sajam hrane i nutritivnih vrijednosti.

U okviru Buyer Mission Programa biće održani B2B bilateralni susreti s turskim privrednicima i posjeta sajmovima. Učesnicima (po jedan predstavnik iz kompanije) Programa biće plaćeni troškovi smještaja s doručkom. Također, učesnici Programa su obavezni poznavati jedan od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski), te moraju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini. Informacije o datumu održavanja svakog sajma i Bayer Mission Programa, kao i datume za dostavu aplikacionih formulara, zainteresirani mogu pogledati ovdje.

Zainteresirane kompanije aplikacione formulare trebaju dostaviti Uredu savjetnika za trgovinu najkasnije do datuma koji su navedeni u tabeli u prilogu na broj faksa 033/208-562, ili putem e-maila saraybosna@ticaret.gov.tr , nakon čega će biti kontaktirane kompanije koje budu izabrane za učešće u Programu.

Istovremeno, Ambasada Republika Turske u Sarajevu je obavijestila će se u periodu 16-19.03.2023 godine u Istanbulu održati Istanbul Jewelry Show u okviru kojeg će Istanbulska Asocijacija izvoznika metala i minerala organizovati  Buyer Mission program za privrednike.

Sve kompanije zainteresovane za učešće u Buyer Mission Programu su obavezne izvršiti registraciju putem linka  Istanbul Jewelry Show March 2023 Buyer Mission.

Za više informacija možete kontaktirati:

Asocijacija izvoznika metala i minerala

Sirzat Akbulak

Telefon: +90 549 749 92 74

E-mail: Sirzat.AKBULAK@immib.org.tr

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X