kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv za nastup na sajmu Prowein 2024, 10-12.3.2024, Dizeldorf

Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH), organizuje nastup proizvođača vina i alkoholnih pića iz Bosne i Hercegovine na sajmu PROWEIN 2024, koji će se održati u periodu od 10. do 12.3.2024. godine, u Dizeldorfu (Njemačka).

Sajam ProWein je najveći i najrelevantniji događaj u svijetu na kojem se promovišu vina i alkoholna pića. Od svog prvog izdanja 1994. godine, ProWein okuplja vodeće svjetske proizvođače vina i alkoholnih pića i nezaobilazan je za distributere, ugostitelje, hotelijere, maloprodavce, enologe i vinske eksperte. Visok internacionalni karakter sajma izdvaja ProWein od drugih sajmova ove branše. Pored toga, ProWein karakteriše bogata i raznovrsna ponuda pratećih događaja. Posjetioci u Dizeldorfu imaju priliku da uživaju u degustacijama i prezentacijama.

Na prethodnom ProWein 2023 predstavilo se više od 6.000 izlagača iz više od 60 zemalja u 13 izložbenih hala, a registrovano je 49.000 stručnih posjetilaca iz 141 zemlje.

Manifestacija traje ukupno tri dana tokom kojih se organizuje i veliki broj foruma, konferencija, sastanaka, prezentacija proizvoda i usluga, kao i promocija najnovijih trendova i inovativnih rješenja u segmentu vinske i alkoholne industrije.

VTK/STK BiH poziva sve kompanije koje se bave proizvodnjom vina i alkoholnih pića, a koje su zainteresovane da izlažu na ovom sajmu, da najkasnije do 26.6.2023. godine dostave popunjen, potpisan i pečatom ovjeren Prijavni formular, kao i Ugovor o regulisanju obaveza.

Detaljne informacije o sajmu i prijavi učešća su u Pozivnom pismu.

Rok za dostavu navedenih dokumenata je ponedeljak, 26.6.2023.godine.

Kontakt osobe za dodatne informacije o učešću na sajmu su Stanislava Perišić, stručni saradnik u BHEPA-i (e-mail: stanislava.perisic@komorabih.ba i tel: 033 566 242) i Darko Pehar, sekretar Grupacije proizvođača vina BiH (e-mail: darko.pehar@komorabih.ba i tel: 036 333 651).

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X