kalendar

September 26, 2022
  • Edukacija za startupe - ILO

September 27, 2022
  • Edukacija za startupe - ILO

October 5, 2022
  • Prezentacija novij kreditnih linija Razvojne banke Federacije

skip to Main Content

Poziv za dostavu projektnih prijedloga LEP II

Pozivaju se lokalna partnerstva za zapošljavanje da dostave projektni prijedlog za finansijsku podršku u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II) koji finansira Evropska unija (EU) a realizuje Međunarodna organizacija rada (MOR) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Poziv upućuje MOR koji sprovodi program podrške, vrši ugovaranje i nadgleda proces korištenja dodijeljenih finansijskih sredstava.

Cilj poziva je da osigura kreiranje i realizaciju programa aktivacije i integracije nezaposlenih osoba u lokalna tržišta rada od strane lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

Poziv je namijenjen svim akterima na tržištu rada koji namjeravaju formirati partnerstva u cilju povećanja prilika za formalno zapošljavanje na lokalnom nivou kao i onim koji su članovi već postojećih partnerstava za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Grant sredstva po javnom pozivu se kreću između:
• Minimalan iznos: 120.000 EUR,
• Maksimalan iznos: 160.000 EUR.
Podnosioci projekata moraju obezbijediti sufinansiranje iz vlastitih sredstava u iznosu od minimalno 10% ukupne vrijednosti projekta. Podnosilac odobrenog projektnog prijedloga će morati da prikaže predviđeno sufinansiranje u završnom izvještaju kao realne troškove projekta potkrijepljeno knjigovodstvenom evidencijom.
LEP II kao projekt ni u kom slučaju neće finansirati više od 90% ukupnih projektnih troškova niti manje od 50% ukupnih projektnih troškova.

Rok za dostavljanje konceptualnog nacrta je 30. juni 2021 (do 17:00 sati po lokalnom vremenu).

Detaljne informacije o pozivu i potrebnu dokumentaciju možete pogledati i preuzeti OVDJE.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X