kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv: Učestvujte u jedinstvenom istraživanju o poboljšanjima i promjenama u preduzećima

Eda je pokrenula istraživanje koje je drugačije od dosadašnjih, jer je tematski izazovnije, a praktično zanimljivije po načinu izvođenja. Ono je drugačije prvenstveno zato što sami učesnici u istraživanju imaju glavnu ulogu u pogledu izbora svog iskustva i uvida koje će uključiti u istraživanje, kao i u interpretaciji njihovog značenja. Uz to, zanimljivo je za učesnike, podstiče na razmišljanje i unapređuje razumijevanje stvarnih situacija u kojima se nalazimo i koje želimo da promijenimo nabolje.

Koristi se SenseMaker, kao novi alat koji omogućuje unošenje i analiziranje kratkih priča zasnovanih na ličnom iskustvu ispitanika, koji pritom sami daju smisao svojim pričama, umjesto da to čini neko drugi. Ovaj alat se primjenjuje prvi put u našoj zemlji, nakon što smo izvršili nekoliko uspješnih proba.

Istraživanjem želimo da unaprijedimo razumijevanje specifičnih izazova sa kojima se susreću preduzeća i unapređenja kojima direktori nastoje da osiguraju razvoj kompanije koje vode. Nalazi istraživanja će poslužiti za poboljšanja politika i instrumenata podrške za MSP u zemlji, zajedno sa međunarodnim organizacijama i domaćim institucijama.

Zato pozivamo preduzeća iz svih privrednih sektora da učestvuju u istraživanju i podijele svoja iskustva na online upitniku: LINK. Anonimnost je zagarantovana.

Istraživanje provodi Eda – Agencija za razvoj preduzeća u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH, SBA u BiH2EU“, uz podršku Ambasade Švedske.

Back To Top
X