kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv proizvodnim kompanijama

Privredna komora ZDK realizira projekat “Sinergijom do lakšeg zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu”, kojeg finansira Fondacija Helvetas Moja Budućnost, a sufinasiraju Vlada Zeničko-dobojskog kantona putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice te Federalni zavod za zapošljavanje.

Implementacija Projekta predviđa realizaciju planiranih projektnih aktivnosti u oblasti srednjeg stručnog i tehničkog obrazovanja, te aktivnih mjera zapošljavanja, kroz:
 unapređenje zapošljivosti i zapošljavanja stvaranjem mehanizama saradnje između privrednog sektora (a čije potrebe analizira i zadovoljenje istih koordinira Privredna komora ZDK) i obrazovnog sektora, a u cilju obezbjeđenja adekvatne ponude radne snage,
 djelovanje na unapređenje praktične nastave u srednjim stručnim i tehničkim školama na području Zeničko-dobojskog kantona,
 sistemski pristup tržištu radne snage kroz analizu potreba i kreiranje politika obrazovanja i zapošljavanja, kao i novih usluga, koje će Komora pružiti firmama sa područja ZDK.

Za uspješnu realizaciju aktivnih mjera zapošljavanja neophodno je uključenje proizvodnih kompanija sa područja Zeničko-dobojskog kantona (iz metaloprerađivačkog. drvoprerađivačkog sektora te sektora tekstila kože i obuće) koje iskažu interes za obukom finansiranom sredstvima Projekta i zapošljavanjem nezaposlenog, za njihove potrebe obučenog kadra (prevashodno zavarivača, CNC-operatera i šivača-krojača).

S tim u vezi Privredna komora ZDK raspisuje:

POZIV KOMPANIJA SA PODRUČJA
ZENIČKO DOBOJSKOG KANTONA
ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI
AKTIVNIH MJERA ZAPOŠLJAVANJA

kojim je predviđena obuka i zapošljavanje 40 nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje ZDK.

Svi troškovi obuke su pokriveni projektnim sredstvima. Teorijski dio obuke će realizirati nastavnici srednjih stručnih škola iz područja na kojem kompanija posluje, dok se praktična obuka može realizirati na dva načina:
– u radionicama praktične nastave u srednjim stručnim školama koje za to ispunjavaju uslove ili
– u radionicama kompanijama.

Za sve dodatne informacije vezane za uključenje u realizaciju aktivnih mjera zapošljavanja, molim da nas kontaktirate putem telefona: 032/465-851 ili putem maila: mdzampo@pkzedo.ba, kontakt osoba je Melisa Džampo.

Back To Top
X