kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv poljoprivednicima da se prijave za podsticaj za jesensku sjetvu

U skladu sa Javnim pozivom za prikupljanje prijava za podsticanje jesenske sjetve u Federaciji Bosne i Hercegovine, objavljenom 25.9.2020. godine od strane Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obavještavamo poljoprivredne proizvođače koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata sa područja Grada Zenica da se prijave na dole navedene telefone, kako bi se formirala preliminarna lista kandidata koji će učestvovati na podsticaju za jesensku sjetvu u tekućoj godini.

Prihvatljivi troškovi za podsticaj su: nabavka sjemena, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava za proizvodnju pšenice, raži i ječma.

Poljoprivredni proizvođači koji planiraju obaviti jesensku sjetvu gore navedenih kultura dužni su dostaviti fiskalne račune ili fakture za sjeme, mineralna đubriva i zaštitna sredstva.

Krajnji rok za prijavu je 09.10.2020. godine na brojeve telefona: 032/447-706 ili 032/447-708 u Službi za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

Izvor: http://www.zenica.ba/

Fotografija preuzeta sa https://www.google.com/search?q=jesenska+sjetva&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjM_fmpq5XsAhVopIsKHSeoDKgQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1920&bih=1089#imgrc=iWxDdtQaPb4ivM&imgdii=Ow2WvNGt-vSH6M

Back To Top
X