kalendar

February 23, 2024
  • Zen OS edukacija

skip to Main Content

Poziv osobama od 18 do 30 godina da se priključe mreži mladih BH lidera

Šta je BOLD?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH kojim se mladim ljudima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH pružaju prilike da postanu lideri. BOLD lideri provode projekte u svojim zajednicama i podržavaju se međusobno u njihovim naporima da postignu pozitivne promjene. Američka ambasada podržava BOLD lidere nudeći obrazovne i kulturne razmjene u SAD, radionice i obuke u BiH, inicijalno finansiranje za projekte, te angažman i povezivanje sa istomišljenicima.

Akademska razmjena

Ako imate ideju o tome kako napraviti promjene u svojoj lokalnoj zajednici na teme društvenog ili ekonomskog razvoja, te imate izmeđi 18 i 25 godina, onda je Akademska razmjena program za vas! 10 učesnika iz cijele BiH će ići na razmjenu na 5 sedmica u kampusu u SAD.

Profesionalna razmjena

Mladi profesionalci, u dobi od 25 do 35 godina, dobit će priliku da rade zajedno sa stručnjacima iz iste oblasti i dobiju intenzivnu lidersku obuku kako bi pomogli razviti projektne ideje za unaprjeđenje ekonomije i zajednica u cijeloj BiH. Odabrani kandidati će ići na obuku u SAD u trajanju od 5 sedmica.

Natječaji za dodjelu grantova

Tražimo najbolje projekte, velike ili male, koji će imati najviše uticaja i pokrenuti najveću promjenu u lokalnim zajednicama.

Aktivne radionice

BOLD Aktivne radionice okupljaju mlade lidere iz cijele zemlje kako bi sarađivali na projektnim idejama s ciljem unaprjeđenja zajednica i ekonomije u BiH.

Dodatne informacije ovdje

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X