kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv osobama od 18 do 30 godina da se priključe mreži mladih BH lidera

Šta je BOLD?

BOLD je projekt Američke ambasade u BiH kojim se mladim ljudima u dobi od 18 do 35 godina širom BiH pružaju prilike da postanu lideri. BOLD lideri provode projekte u svojim zajednicama i podržavaju se međusobno u njihovim naporima da postignu pozitivne promjene. Američka ambasada podržava BOLD lidere nudeći obrazovne i kulturne razmjene u SAD, radionice i obuke u BiH, inicijalno finansiranje za projekte, te angažman i povezivanje sa istomišljenicima.

Akademska razmjena

Ako imate ideju o tome kako napraviti promjene u svojoj lokalnoj zajednici na teme društvenog ili ekonomskog razvoja, te imate izmeđi 18 i 25 godina, onda je Akademska razmjena program za vas! 10 učesnika iz cijele BiH će ići na razmjenu na 5 sedmica u kampusu u SAD.

Profesionalna razmjena

Mladi profesionalci, u dobi od 25 do 35 godina, dobit će priliku da rade zajedno sa stručnjacima iz iste oblasti i dobiju intenzivnu lidersku obuku kako bi pomogli razviti projektne ideje za unaprjeđenje ekonomije i zajednica u cijeloj BiH. Odabrani kandidati će ići na obuku u SAD u trajanju od 5 sedmica.

Natječaji za dodjelu grantova

Tražimo najbolje projekte, velike ili male, koji će imati najviše uticaja i pokrenuti najveću promjenu u lokalnim zajednicama.

Aktivne radionice

BOLD Aktivne radionice okupljaju mlade lidere iz cijele zemlje kako bi sarađivali na projektnim idejama s ciljem unaprjeđenja zajednica i ekonomije u BiH.

Dodatne informacije ovdje

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X