kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Poziv organizacijama civilnog društva (OCD) za učešće na treningu iz upravljanja projektnim ciklusom (PCM)

Projekat „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)“ kojeg finansira Vlada Kraljevine Norveške objavljuje poziv za OCD za učestvovanje na dvodnevnim treninzima: “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”. Trening se realizuje kao podrška OCD u procesu podnošenja projektnih prijedloga za Javni poziv za predaju prijedloga projekata OCD kojiće biti otvoren od 13. januara 2020. godine do 07. februara 2020. godine. Javni poziv će biti objavljen u dnevnim novinama (Dnevni avaz, Večernji list, Nezavisne novine), UNDP web stranici www.ba.undp.org i društvenim medijima, gdje će biti omogućeno i preuzimanje prijavnih obrazaca.

Trening će pružiti predstavnicima OCD u Bosni i Hercegovini razvijanje dodatnih znanja i vještina o upravljanju projektnim ciklusom (PCM) sa fokusom na pisanje projektnih prijedloga. Cilj treninga je pomoći zainteresiranim OCD da sa kvalitetno osmišljenim i napisanim projektnim prijedlozima apliciraju prijave na gorenavedeni Javni poziv ali i na slične javne pozive.

Dvodnevni treninzi za OCD će se održati prema sljedećem rasporedu:

21.- 22. januar 2020. godine u Banjaluci sa početkom u 10.00 sati.

Broj učesnika po treningu je ograničen na 25 osoba. U slučaju većeg interesovanja za trening iz svake OCD može učestvovati najviše po jedan predstavnik/ca, na jednoj jednoj od navednih lokacija.

Za učešće je potrebno dostaviti popunjen prijavni obrazac slanjem na email adresu: dragan.djajic@undp.org uz naznaku: EMBRACE – za učešće na treningu „Upravljanje projektnim ciklusom”. Molimo vas da u prijavni obrazac u potpunosti ispunite i obavezno navedete na kojoj lokaciji želite da učestvujete na treningu. Krajnji rok za dostavu prijava je:

Za trening u Banjaluci, 17. januar 2020 do 10.00 sati.

Prijava po ovom pozivu je otvorena, na jednakim osnovama, za OCD (udruženje/udruga ili fondacija), koje su registrovane u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini. Odabrani učesnici će biti blagovremeno obaviješteni o svim detaljima treninga (tačna lokacija i dnevni red) a najkasnije do krajnjeg roka za prijavu na trening.

Učešće na treningu je besplatno i organizator, EMBRACE projekat, snosi troškove organizacije treninga kao i putnih troškova za učesnike do maksimalnog iznosa od 50,00 KM. Putni troškovi će se nadoknaditi samo onim učesnicima koji nisu sa područja grada u kojem se trening održava, a koji su učestvovali na oba dana treninga.

Projekat „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)“ finansira Vlada Kraljevine Norveške u iznosu od 500.000 EUR, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X