kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na webinar „Nostalgija ili biznis: emocije i preduzetništvo bh. dijaspore“

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH) u saradnji sa i- dijaspora/ i- platform, Dijaspora za razvoj Bosne i Hercegovine, organizira webinar „Nostalgija ili biznis: emocije i preduzetništvo bh. dijaspore“, koji će biti održan putem Zoom online platforme, u četvrtak, 21. jula 2022. godine.

Predavač na webinaru je Nikola Lero, mladi pisac istraživač u oblasti migracija i kulturalizma.

Sadržaj webinara, program sa satnicom i više informacija o predavaču možete pronaći u Pozivnom pismu & Programu.

Učešće na webinaru je besplatno.

Prijava učešća na webinaru vrši se popunjavanjem online prijavnog obrasca.

Krajnji rok za dostavljanje prijava je srijeda, 20. juli 2022. godine do 12:00 sati.

Preduzetništvo nije samo ekonomska kategorija. Ona sa sobom nosi društvene karakteristike specifične za svaku zajednicu i kulturu, pa tako i višemilionsku bosanskohercegovačku zajednicu u inostranstvu. Ta zajednica ima, osim ekonomskih, i snažne emocionalne razloge zašto ulaže baš u svoju domovinu. U okviru webinara „Nostalgija ili biznis: emocije i preduzetništvo bh. dijaspore“ govorit ćemo baš o tim, često zanemarenim temama u studijama preduzetništva i migracija – osjećanjima pripadnosti kao motivima ulaganja, transnacionalnim identitetima, te transgeneracijskom transferu nostalgije kao faktorima investiranja u BiH. Analizirat ćemo emisiju “Hoću Kući”, medijske članke o mladim bh. preduzetnicima iz dijaspore i govoriti sa kojim kulturološkim fenomenima se oni susreću pri otvaranju posla u Bosni i Hercegovini.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije u vezi sa ovom edukacijom je Asim Kraković, saradnik za edukaciju u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH.
Telefon: +387 33 566 206 & e-mail: asim.krakovic@komorabih.ba

 

Izvor: https://www.komorabih.ba/

Back To Top
X