kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na webinar “Kako MSP i privreda BiH da učestvuju u Horizon Europe programu”

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine Vas poziva na webinar “Kako MSP i privreda BiH da učestvuju u Horizon Europe programu” koji se planira održati putem Zoom online platforme 17.02.2022. godine.

Webinar ima za cilj da prezentira mogućnosti povlačenja finansijskih sredstava iz najvećeg EU programa, odnosno Horizon Europe programa Evropske unije i omogući polaznicima sticanje praktičnih znanja kako privreda i mala i srednja preduzeća (MSP) iz Bosne i Hercegovine mogu uzeti učešće i praviti uspješne projektne prijedloge. Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa otvorenim konkursima relevantnim za privredu za period 2022 -2023. godina i različitim načinima tj. “mapama puta”, korak po korak, kako da uzmu učešće u Horizon Europe programu.
Webinar pokriva cijeli proces od osmišljavanja projektne ideje, pronalaženja partnera, ulaska u konzorcijume do najvažnijih faktora za uspjeh tokom pisanja prijedloga projekta.

Učesnici će imati priliku da naprave svoje “Partners Profile”-partnerske profile, kako bi uspješno predstavili svoje organizacije liderima konzorcijuma i pronašli partnere. Osim uključivanja u konzorcijume, detaljno će biti predstavljeni koraci za pripremu projekta za “EIC Accelerator” koji je primarno namijenjen MSP.

Webinar je namijenjen privredi, malim i srednjim preduzećima, velikim privatnim i javnim kompanijama, organizacijama za podršku biznisu, agencijama za podršku inovativnosti, udruženjima poduzetnika, predstavnicima akademske zajednice kao i svima onima koji žele saznati više kako na najbolji način iskoristiti mogućnosti finansiranja iz Horizon Europe programa. Više informacija o webinaru možete naći u pozivu.

Kotizacija za učešće na webinaru iznosi 120,00 KM+PDV, a za 2 i više polaznika iz iste organizacije odobrava se popust od 10%. U cijenu su uključena stručna predavanja, prezentacije sa webinara i certifikat o učešću. Molimo Vas da, ukoliko ste zainteresirani za učešće na webinaru, izvršite prijavu popunjavanjem online prijavnog obrasca najkasnije do 11.02.2022. godine do 16:00. Nakon izvršene prijave, neophodne informacije za uplatu kotizacije će biti dostavljene svim prijavljenim učesnicima. Neposredno prije početka edukacije učesnici će dobiti link za pristup webinaru. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X