kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POZIV NA SEMINAR O TEMI “NOVI NJEMAČKI ZAKON O LANCU SNABDIJEVANJA” I NJEGOVE POSLJEDICE NA IZVOZNO ORIJENTISANE KOMPANIJE

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH poziva predstavnike malih i srednjih preduzeća da aktivno učestvuju u predstojećem seminaru na temu „Novi njemački zakon o lancu snabdijevanja“ i njegove posljedice na izvozno orijentisane kompanije u BiH“ koji će biti održan 27. marta 2023. godine s početkom u 12.30 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske  komore BIH u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Na seminaru  će biti predstavljen novi njemački “Zakon o lancu snabdijevanja” i daljim evropskim, zakonodavnim kretanjima i njegovim posljedicama na izvozno orijentisane kompanije u BiH”.

Uz učešće predstavnika malih i srednjih predzeća, nadležnih institucija, i privrednih komora u BiH, nastojaćemo da kroz diskusiju, zajednički dođemo do odgovora na pitanja:

a.Kako će novi zakon uticati na bosanskohercegovačke kompanije koje izvoze u Njemačku?

b.Prema novom zakonu, koji zahtjevi mogu biti za BiH izvozno orijentirane kompanije?

Novi zahtjevi (standardi ili certifikati) u pogledu zelene ekonomije (energetska efikasnost i efikasnost resursa, cirkularna ekonomija itd.)?

  1. Prepreke i mogućnosti za bosanskohercegovačke kompanije koje izvoze u zemlje EU

U toku planirane diskusije svi učesnici će biti u prilici da svojim iskustvom, mišljenjima i prijedlozima doprinesu nalaženju djelotvornih odgovora na ključna pitanja i zaključke seminara.

Agendu možete pogledati na linku. Molimo Vas da Vaše prisustvo potvrdite najkasnije do 23. marta 2023. na sljedećem linku – Registrujte svoje učešće!

*Seminar je nastavak aktivnosti jačanja kapaciteta privatnog i javnog sektora u BiH za podršku zelenoj tranziciji MSP, u okviru Green Recovery projektne komponente, koju implementira GIZ, a finansira Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

 

Back To Top
X