kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na radionicu „Kako pripremiti uspješan projektni prijedlog za EU fondove“

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira radionicu „Kako pripremiti uspješan projektni prijedlog za EU fondove“ koja se planira održati 15.3. i 16.3.2023. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Edukacija ima za cilj da prezentira mogućnosti povlačenja EU finansijskih sredstava u periodu 2021.-2027. godina i omogući polaznicima sticanje neophodnih teoretskih i praktičnih znanja o EU programima u okviru kojih potencijalni aplikanti iz Bosne i Hercegovine mogu prijavljivati projektne prijedloge. U toku edukacije polaznici će imati priliku da se upoznaju sa svim otvorenim programima EU relevantnim za kompanije i druge institucije poput IPA III, HORIZON EUROPE, Erasmus+, Creative Europe, kao i drugim EU programima za period 2021.-2027. godina.

Pored toga, na obuci će se prezentirati upravljanje projektnim ciklusom od programiranja do ocjene postignuća, te priprema projekta odnosno pristup logičkog okvira kao i metodologija ispunjavanja projektne aplikacije po traženim elementima. Polaznici će imati priliku da se upoznaju sa svim fazama razvoja projekta od osmišljavanja projektne ideje, pronalaženja partnera pa do pripreme i pisanja prijedloga projekta, te pripreme budžeta i implementacije odobrenog projekta.

Radionica je namjenjena kompanijama uključujući mala i srednja preduzeća, organizacijama za podršku biznisu, agencijama za podršku inovativnosti, udruženjima poduzetnika, predstavnicima akademske zajednice kao i svima onima koji žele saznati više o mogućnostima finansiranja iz EU fondova za period 2021.-2027. godina.

Predavači na edukacija su eksperti: mr.sc. Meliha Gekić Lerić, preko 16 godina iskustva u pripremi prijedloga projekata prema domaćim, međunarodnim donatorima i Evropskoj uniji, mr. sc. Senad Hromić, certificirani trener za edukacijski program “Stručnjak za EU fondove” VCC instituta iz Poljske i dr.sci. Elma Kovačević Bajtal, doktorirala na temu lobiranja.

Poziv i detaljan program.

Kotizacija za učešće na edukaciji iznosi 280,00 KM+PDV. Za 2 i više polaznika iz iste organizacije odobren je popust od 10%. U cijenu su uključena stručna predavanja, trening materijali i certifikat o pohađanju obuke, te ručak i osvježenje u planiranim pauzama.

Molimo Vas da, ukoliko ste zainteresirani za učešće na edukaciji, izvršite prijavu popunjavanjem ONLINE PRIJAVNOG OBRASCA najkasnije 09.03.2022. godine do 14:00. Nakon izvršene prijave, neophodne informacije za uplatu kotizacije će biti dostavljene svim prijavljenim učesnicima. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X