kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na obuku „Resursna efikasnost i čistija proizvodnja u industrijskim preduzećima- izazovi i mogućnosti“

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, Konrad Adenauer Stiftung i Centar za energiju, okolinu i resurse – CENER 21 organizuju obuku „Resursna efikasnost i čistija proizvodnja u industrijskim preduzećima – izazovi i mogućnosti“ koja se planira održati 21.3.2023. godine u prostorijama Komore u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10).

Poboljšanje resursne i energijske efikasnosti, uz primjenu principa čistije proizvodnje i cirkularne ekonomije, prepoznati su kao ključni alati za unapređenje konkurentnosti preduzeća na zahtjevnom međunarodnom tržištu, posebno u vremenu kriza. Za postizanje ovog cilja neophodno je vršiti kontinuiranu edukaciju kadrova na svim nivoima koji su i pokretači razvoja.

Ciljna grupa obuke su predstavnici velikih, malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini koji su direktno ili indirektno uključeni u projekte upravljanja energijom, energijske efikasnosti, upravljanja otpadnim materijalnim tokovima.

Program obuke:

• Utjecaj tržišnih zahtjeva EU iz oblasti resursne efikasnosti, cirkularne ekonomije i klimatskih promjena na poslovanje bh. proizvodnih kompanija,
• Potencijal i mogućnosti primjene resursne efikasnosti u proizvodnom sektoru kao odgovor na tržišne zahtjeve,
• Tehnologije bazirane na obnovljivim izvorima energije i njihov doprinos zelenoj tranziciji,
• Mehanizmi finansiranja „zelenih“ projekata u proizvodnim kompanijama i
• Primjeri iz prakse.

Detaljan Program obuke.

Broj učesnika je ograničen. Učešće na edukaciji je besplatno.

Prijavu na edukaciju možete izvršiti ispunjavanjem ONLINE PRIJAVNOG OBRASCA najkasnije do 17.3.2023. godine do 16.00 sati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201 i 033/566-200.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X