kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na konferenciju i poslovne susrete pod nazivom:„Samit ženskog liderskog preduzetništva za jugoistočnu Evropu 2019“

Regionalna asocijacija poduzetnica “Poslovna žena“ u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/ Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, a uz podršku Kantona Sarajeva, Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajeva organizuje „Samit ženskog liderskog preduzetništva za jugoistočnu Evropu 2019“. U okviru samita će se održati i b2b susreti bosanskohercegovačkih firmi i firmi iz zemalja regiona, koji će biti organizavani od strane Evropske preduzetničke mreže.

Samit će se održati u petak 05. aprila 2019. godine, u Hotelu Holiday, Zmaja od Bosne 4 , Sarajevo sa početkom registracije u 8:45 časova.

„Samit ženskog liderskog preduzetništva za jugoistočnu Evropu 2019“ je prvi događaj ove vrste koji će okupiti najeminentnije govornike i govornice iz politike, biznisa, akademijske zajednice i NGO sektora sa ciljem promovisanja ženskog liderstva u svim segmentima društva. Osnovni cilj samita je utemeljenje centralnog događaja SEE regije, koji će poslužiti kao platforma onih društvenih promjena čiji je cilj unaprijeđenje položaja žene u društvu.

Programom je predviđeno održavanje panel diskusija sa posebnim osvrtom na izazove ženskog
liderstva u biznisu, ulozi žena u javnom upravljanju, kao i razmjena iskustava iz zemljama regiona o budućnosti obrazovanja.

U organizaciji Evropske preduzetničke mreže, održaće se poslovni susreti svih registrovanih učesnika.

 

U fokusu su sljedeći sektori privrede:
• poljoprivreda i prehrambeni sektor,
• metalo-prerađivački sektor,
• sektor turizma,
• građevinski sektor
• drvni sektor
• IT sektor , obnovlјivi izvori energije, itd.

 

Organizatori konferencije pozivaju vas da učestvujete na konferenciji i B2B susretima u Sarajevu, gdje će preduzetnice imati mogućnost da se upoznaju sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Učešće na poslovnim susretima je besplatno, a registracija učešća je obavezna.

Krajni rok za registraciju je 28. mart 2019. godine.

Rokovi:
– 28. mart 2019. godine: Krajnji rok za prijavu (prijavite se i kreirajte svoj profil saradnje)
– 01. april 2019. godine: Izaberite zanimljive profile i rezervišite B2B sastanke
– 05. aprila 2019. godine: Poslovni susreti u okviru Samita ženskog liderskog preduzetništva za jugoistočnu Evropu 2019 .

 

Napomena: Nedolazak registrovanih učesnika na poslovne susrete, bez prethodnog otkazivanja do 28.03.2019. godine, naplaćuje se 100 EUR .

Sve informacije o b2b susretima, uključujući registraciju, detaljan program i on-line dogovaranje sastanaka, dostupne su na zvaničnoj web stranici događaja: http://womenleadershipsummit.talkb2b.net

Za eventualna pitanja, kontakt osoba u Vanjskotrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH je Mersiha Selmanović (e-mail: mersiha.selmanovic@komorabih.ba; tel: 033 566 242).

 

Prilog:

Poziv
Preliminarni program

 

 

Izvor: http://komorabih.ba

Back To Top
X