kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv na 41. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističku berzu

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava zainteresovane kompanije da Centar „Skenderija“ i ove godine daje svoj doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine organizacijom velikog turističkog događaja „41. Međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze“ koji će biti održan u terminu od 23.-25. oktobra 2019. godine. Ovogodišnji festival turizma okuplja turističku ponudu Bosne i Hercegovine i pozicionira njeno mjesto u regionu. Naravno, dio ove manifestacije je i turistička ponuda stranih turističkih ponuđača, koji su vrlo zainteresovani da pored promocije svojih turističkih destinacija, upoznaju i vrlo bogatu turističku ponudu Bosne i Hercegovine.
Prezentacije strane i domaće turističke ponude, stručne konferencije, predavanja, promocije, kulturno-umjetnički program dio su sadržaja koji će biti ponuđen turističkim radnicima i široj publici.
Tema ovogodišnje manifestacije je „Outdoor i avanturistički turizam“ kao jedna od najbrže rastućih kategorija turizma. U potrazi za jedinstvenim iskustvima, turisti se okreću avanturističkom turizmu i destinacijama koje su još uvijek nedovoljno otkrivene.
Program sajma će već tradicionalno obuhvatiti i ugostiteljstvo kao vrlo važan segment turističke ponude.
Na sajmu će se predstaviti oko 70 izlagača – turističkih zajednica, hotela, turističkih agencija, parkova prirode, prevoznika, restorana, proizvođača i trgovaca ugostiteljskom opremom, privrednih udruženja i stručnih časopisa iz 5 zemalja: Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.
Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati, a ulaz na sajam je slobodan.
Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo, a partneri pri organizaciji programskih sadržaja manifestacije su Prirodno matematički fakultet Univerziteta u Sarajevo – Odsjek za geografiju i Udruženje kuhara u BiH.

Važno je naglasiti kako Centar Skenderija prepoznaje trendove u svijetu, a posebno brži razvoj turizma i njegov značaj za razvoj BiH. Osim toga se, u sklopu sajma i B2B susreta, već treću godinu pravi iskorak i radi se na promociji tema koje su važne za razvoj turizma u Bosni i Hercegovini, a koje su praktično zanemarene iako im se deklarativno pridaje pažnja. Tako se svake godine organizuju različite aktuelne tematske stručne konferencije: 2017. godine „Digitalne industrije i turizam“, 2018. godine „Gastroturizam“, a ove, 2019. godine je to „Outdoor i avanturistički turizam“.
Na ovaj način Centar Skenderija se uključuje u razvojne procese u BiH i podržava razvoj važnih sektora, kakav je sektor turizma. Zahvaljujući organizaciji ovakvih događaja, kao i podršci brojnih institucija, organizacija i djelatnika iz turističke branše, Skenderija postaje mjesto okupljanja ne samo izlagača, već i istaknutih stručnjaka i profesionalaca.

 

Za više informacija kontaktirajte organizatore na:

Dejana Selimović, projekt menadžer
Sarajevski Festival Turizma
KJP Centar Skenderija d.o.o.
Tel: +387 33 201 183
Mob: +387 62 339 555
E-mail: dejana.s@skenderija.ba
www.skenderija.ba

 

Program 41. Međunarodnog sajma turizma, ugostiteljstva i turističke berze

 

Izvor: http://www.komorabih.ba

Back To Top
X