kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poziv bh. kompanijama za učešće na sajmu Momad 2023

VTK/STK BiH, uz tehničku podršku SIPPO, organizira dvodnevnu poslovnu posjetu predstavnika bh. kompanija „Međunarodnom sajmu modne odjeće, obuće i dodataka Momad 2023“, koji je najveći sajam u južnoj Europi za predstavljanje novih modnih kolekcija, trendova, inovativnih brendova i maloprodajnih koncepata.
Više informacija o sajmu, koji će biti održan od 15-17.9.2023. je na linku: https://www.ifema.es/en/momad

Usluge VTK/STK BiH
• Administrativni poslovi vezani za komunikaciju sa sajamskim organizatorima
• VTK/STK BiH u saradnji sa SIPPO će nakon odabira kompanija organizirati radionicu pripreme za učešće u poslovnoj posjeti. Radionica će sadržavati:
a)Informacije o sajmu MOMAD
b)Informacije o tekstilnoj industriji na tržištu Španije
c)VTK/STK BiH će uz podršku SIPPO-vih konsultanta pomoći kompanijama kod izrade liste potencijalnih partnera koji izlažu na ovom sajmu
• VTK/STK BiH će u saradnji sa SIPPO organizirati LinkedIn trening o temi „Kako pronaći i
kontaktirati kupce putem LinkedIn mreže“
• VTK/STK BiH će bh. kompanijama dostaviti listu potencijalnih partnera kreiranu iz Hoovers baze (vodeća svjetska platforma za pronalazak potencijalnih partnera)
• Kompanijama učesnicama bit će obezbijeđene besplatne ulaznice za sve dane sajma.
• Bit će izrađen katalog s profilima bh. kompanija- učesnica u formi vizitke sa QR kodom , koje će biti korištene kao promotivni materijal tokom posjete.
• Podrška prilikom posjete sajmu i uspostavljanju kontakata s potencijalnim kupcima

Organizator posjete VTK/STK BiH će svakoj odabranoj kompaniji učesnici (max daset kompanija) obezbijediti novčanu subvenciju od 1.000 KM+PDV. Kompanije od subvencije imaju pravo pokriti troškove avio prevoza i/Ili smještaja. VTK/STK BiH će sa svakom kompanijom potpisati Sporazum u kojem će biti definirana prava i obaveze organizatora i kompanija učesnica.

Kriteriji za odabir kompanija – učesnica u posjeti:

• Kompanija je proizvođač koji može ponuditi proizvode koji odgovaraju ovom sajmu (modna odjeća obuća i modni dodaci);
• Kompanija ima iskustvo u poslovima izvoza i upošljava barem jednu osobu koja aktivno komunicira na engleskom jeziku,
• Kompanija je stratopredjeljena za izvoz prema EU i posjeduje adekvatan kvalitet proizvoda, te potrebne dozvole i certifikate;
• Kompanija je aktivni član VTK/STK BiH (redovno izmiruje obaveze plaćanja članarine u skladu sa članom 22. i 23. Zakona o VTK/STK BiH „Službeni glasnik BiH“, broj 30/1 i 72/1

Zaintersirane kompanije trebaju popuniti priloženu prijavu i dostavite je na e-mail aida.vidimlic@komorabih.ba ,najkasnije do petka 9.6.2023. godine.
Potpisana i ovjerena četiri originalna primjerka Sporazuma o reguliranju obaveza, potrebno je obavezno poslati i poštom na adresu VTK/STK BiH, Branislava Đurđeva 10; 71000 Sarajevo.
Za više informacija o učešću u posjeti, kontakt osobe su Aida Vidimlić (tel.033 566 233) i Nejira Močević (tel. 033 566 203)

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X