kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POZIV BH. KOMPANIJAM ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM SAJMU “ISM 2023-sajam slatkiša i grickalica” u Kelnu

VTK/STK BiH organizira posjetu bh. Kompanija međunarodnom sajmu „ ISM 2023- SAJAM SLATKIŠA I GRICKALICA ” koji će biti održan od 23. do 25. aprila 2023. godine. u  Kelnu (Njemačka).

“ISM 2023  – Međunarodni sajam slatkiša i grickalica“  održat će se  u izložbenom centru u  Kelnu  (Njemačka) gdje će se predstaviti više od 1800 izlagača/kompanija iz 76 različitih zemalja. Sajam se održava svake godine na izložbenoj površini od 120,000 m2 i posjeti ga  više od 38.000 posjetilaca. Svake godine na ISM-u u Kelnu okupljaju se predstavnici branše iz cijeloga svijeta kako bi predstavili proizvode i razgovarali o najnovijim trendovima, proizvodima i perspektivama.

Zajedno sa ProSweets Cologne 2023 – Special  Edition  (https://www.prosweets.de), međunarodnim sajmom za čitav dobavljački spektar branše slatkiša i grickalica,  koji se u Kelnu također održava u isto vrijeme, ISM predstavlja cjelokupan industrijski lanac vrijednosti.

Međunarodni sajam slatkiša i grickalica u Kelnu (ISM) je najveći i najvažniji sajam slatkiša  i grickalica na svijetu.

 Izložbeni program sajma uključuje čokolade i  proizvode od čokolade,  slatkiše, kekse, trend grickalice, prirodne slatkiše, grickalice za doručak,  sladoled, zamrznute poslastice, paste i drugo.

 Svrha poslovne posjete sajmu ISM -u  je omogućiti uspostavljanje kontakata s potencijalnim partnerima i unapređenje izvoznih poslova bh. kompanija. Predviđeno je učešće do 10 bh. kompanija.

Organizator VTK/STK BIH će svakoj odabranoj kompaniji osigurati novčanu subvenciju u iznosu od 1.000,00 KM + PDV. Kompanije od subvencije imaju pravo pokriti troškove avio prevoza, smještaja, ulaznica za sajam i slično. VTK/STK BiH će sa svakom kompanijom potpisati Ugovor u kome su definirana prava i obaveze organizatora i bh. kompanije.

Organiziranjem posjete bh. proizvođača  ISM 2023  „Međunarodnom sajmu slatkiša i grickalica“  povećava se mogućnost proširenja  liste kontakata bh. proizvođača, kao i promocije njihovih proizvoda. Preliminarni program posjete na linku program.

VTK/STK BiH će izraditi katalog s profilima odabranih kompanija. Katalog će biti na engleskom jeziku i u elektronskoj formi (QR kod) koji će se koristiti prilikom posjete sajmu.

Cijena ulaznice za dva dana sajma iznosi 113€, s uključenim PDV-om. U cijenu ulaznice je uključeno i prisustvo seminarima i događajima  za nedjelju 23.4.2023. godine i  ponedjeljak 24.4.2023. godine

Kompanije  koje prođu selekciju će izvršiti  samostalno  registraciju i kupovinu ulaznica na linku:

https://www.ism-cologne.com/trade-fair/tickets/buy-tickets/

Pravo učešća  u ovoj poslovnoj  posjeti imaju:

  • bh. kompanije sa iskustvom u izvoznim poslovima iz oblasti  proizvodnje čokolade i  proizvoda od čokolade,  slatkiša, keksa, trend grickalica, prirodnih  slatkiša,  grickalica za doručak,  sladoleda,  zamrznutih  poslatistica,  paste i drugo.
  • kompanije koje su strateški opredijeljene za izvoz na tržište EU i imaju adekvatan kvalitet proizvoda;
  • kompanije koje redovno izmiruju obaveze plaćanja članarine  prema VTK/STK BiH ;
  • kompanije koje mogu osigurati prisustvo najmanje jednog predstavnika koji aktivno komunicira na engleskom jeziku.

Pozivamo  sve zainteresirane kompanije  koje zadovoljavaju navedene kriterije, da ispunjenu  i skeniranu prijavu dostave na priloženom obrascu  najkasnije do utorka 28. marta 2023. godine na e-mail adresu: mersiha.selmanovic@komorabih.ba ili  putem fax-a: 033 214 292.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti i na brojeve  033 566 242  ili   066 22 00 43.

Potpisana i ovjerena četiri originalna primjerka Ugovora o reguliranju obaveza, potrebno je obavezno poslati i poštom na adresu VTK/STK BiH, Branislava Đurđeva 10; 71000 Sarajevo.

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X